ضبط کننده ویدیویی
نمایش 1–40 از 184 نتیجه
قبل از انتخاب و خرید ضبط کننده ویدیویی بهتر است تا با موارد استفاده و انواع آن آشنا شوید و پس از آن با توجه به امکاناتی که مدنظر دارید و هزینه ای که برای بهره بردن از یک سیستم نظارت تصویری در نظر گرفته اید، گزینه مناسبی را برای خرید انتخاب کنید. پس از مطالعه این مقاله و با توجه به راهنمایی های صورت گرفته به آسانی می توانید ویدئو رکوردر موردنظرتان را خریداری کنید.
ضبط کننده ویدیویی چیست؟
ضبط کننده ویدئویی (Video Recorder) یک دستگاه ضبط و ذخیره سازی تصاویر دوربین مدار بسته است. در واقع این دستگاه، تصاویر دوربین مداربسته را دریافت (تصاویر آنالوگ یا HD) و به داده های دیجیتال تبدیل کرده و روی هارد دیسک ذخیره می کند، بنابراین می توان گفت که ویدئو رکوردر قلب یک سیستم مداربسته به حساب می آید که وظیفه ذخیره و نگهداری تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته را بر عهده دارد.
ویژگی های ویدئو رکوردر
- تعداد کانال: دستگاه های ضبط کننده تصاویر بر اساس تعداد ورودی تصویر و یا تعداد کانال تصویر به دستگاه 4 کانال (قابلیت نصب تا 4 عدد دوربین مداربسته را دارد)، دستگاه 8 کانال (قابلیت نصب تا 8 عدد دوربین مداربسته)، دستگاه 16 کانال (قابلیت نصب تا 16 عدد دوربین مداربسته) و دستگاه 32 کانال (قابلیت نصب تا 32 دوربین مداربسته) دسته بندی می شوند.
- رزولوشن قابل پشتیبانی: میزان رزولوشن ویدئو رکوردر ها متفاوت است. بر اساس رزولوشن دوربین های مداربسته و کیفیتی که مدنظر دارید می توانید دستگاه با رزولوشن 5،3،2 مگاپیکسل و … را انتخاب کنید.
- هارد قابل پشتیبانی: دستگاه های ضبط کننده تصاویر دوربین مداربسته از تعداد هارد با ظرفیت مشخص پشتیبانی می کنند.
- فشرده سازی تصاویر: ویدئو رکوردر ها از فرمت های مختلفی برای فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر استفاده می کنند که از جمله آن می توان به فرمت های H.264 و H.265 اشاره کرد.
- قابلیت بازپخش (Playback): با استفاده از این قابلیت می توان تصاویر ضبط شده را بازبینی کرد.
- پورت تصویر و شبکه: درگاه های ورودی و خروجی ویدئو رکوردر شامل پورت خروجی صدا جهت اتصال به بلندگو، پورت ورودی صدا جهت نصب میکروفون، پورت های انتقال تصویر VGA و HDMI جهت اتصال به نمایشگر، پورت های ارتباطی شبکه LAN برای اتصال به شبکه یا سوئیچ با پهنای باند مختلف، پورت CVBS جهت اتصال به تلویزیون، خروجی آلارم، پورت USB برای اتصال موس یا کیبورد و … میگردد.
می توان گفت که ویدئو رکوردر قلب یک سیستم مداربسته به حساب می آید که وظیفه ذخیره و نگهداری تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته را بر عهده دارد.
فرافن مارکت
مزایای دستگاه ضبط دوربین مداربسته
- ضبط و بازپخش تصاویر دوربین مداربسته: از طریق ویدئو رکوردر می توان تصاویر دوربین مداربسته را بر روی هارد دیسک موجود در دستگاه ضبط و پس از آن تصاویر را بازبینی کرد.
- مشاهده تصاویر تمام دوربین ها به شکل پیوسته در یک صفحه: با اتصال دستگاه ضبط کننده تصاویر به نمایشگر این امکان وجود دارد که تصاویر دریافتی از تمام دوربین ها را به طور یکپارچه مشاهده و کنترل کنید.
- کنترل تنظیمات مربوط به تصاویر و ضبط: ضبط کننده ویدئویی امکان کنترل و تنظیم رنگ، نور، زمان بندی ضبط و … را برای شما فراهم می کند.
- امکان انتقال تصاویر و ارتباط به شبکه از طریق پورت LAN: از طریق پورت LAN موجود در دستگاه می توان تصاویر را در بستر اینترنت مشاهده کرد.
- کنترل دوربین های زوم یا گردان: از طریق پورت RS485 موجود در دستگاه ضبط تصاویر می توانید دوربین های زوم یا گردان را کنترل کنید.
انواع ویدئو رکوردر در سیستم دوربین مداربسته
اولین کاری که قبل از راه اندازی سیستم نظارتی و امنیتی خود باید انجام دهید، انتخاب ویدئو رکوردر مناسب است. موارد بسیاری بر انتخاب شما تأثیر خواهند گذاشت که از جمله آن می توان به هزینه، کیفیت تصاویر، نوع دوربین ها، نصب و راه اندازی و … اشاره کرد. در ادامه به توضیح و مقایسه دستگاه های ضبط تصویر DVR ،NVR و XVR می پردازیم.
دستگاه DVR یا ضبط کننده ویدیویی دیجیتال
DVR مخفف Digital Video Recorder است و این نوع دستگاه با دوربین های آنالوگ کار می کند. ضبط کننده های DVR از طریق کابل های کواکسیال (Coaxial) و اتصالات بین دستگاه و دوربین، ویدئو های غیر فشرده را دریافت و ضبط کرده و آنها را فشرده می کنند.
در واقع ضبط کننده های ویدئویی دیجیتال داده ها را در روند ضبط فیلم پردازش می کنند و از یک تراشه برای رمزگذاری و پردازش ویدئوی آنالوگ و تبدیل به فرمت دیجیتال استفاده می کنند. در نهایت می توان گفت که دی وی آر یک سیستم با سیم است و در ضبط تصاویر دوربین های مبتنی بر آنالوگ و کواکسیال مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه NVR یا ضبط کننده ویدیویی تحت شبکه
NVR مخفف Network Video Recorder است و همراه با دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) مورد استفاده قرار می گیرد.انتقال تصاویر در دستگاه های NVR در بستتر شبکه اینترنت صورت می گیرد و نحوه کارکرد این سیستم ها به این گونه است که داده های ویدئویی توسط دوربین رمزگذاری و پردازش شده و سپس به دستگاه ضبط کننده ویدئویی تحت شبکه به منظور ذخیره سازی و کنترل از راه دور منتقل می شود.
دستگاه NVR تصاویر دوربین های IP را از طریق اتصال کابل های اترنت (Ethernet) به پورت های RJ45 و یا به صورت بی سیم ضبط می کند.
دستگاه XVR یا HVR؛ ویدئو رکوردرهای هیبریدی
دستگاه XVR قادر است تا فیلم و تصاویر انواع دوربین مداربسته را در خود ضبط و ذخیره کند و در واقع از تمامی نسخه های دوربین مداربسته چه از نوع آنالوگ و چه تحت شبکه (IP) به طور همزمان پشتیبانی کند. این دستگاه امکان ضبط تصاویر با وضوح بالا و مشاهده از راه دور را برای شما فراهم می کند.
دستگاه های XVR یا هیبریدی پیشرفته تراز سایر ضبط کننده های ویدئویی هستند و مهمترین ویژگی این دستگاه ها سازگاری کابل برق و شبکه است که کار نصب را راحت کرده است.
تفاوت دستگاه NVR ،DVR و XVR و مقایسه آنها
پس از شناخت کلی از دستگاه های DVR ،NVR و XVR حال به بیان تفاوت ها و مزایا و معایب هر کدام می پردازیم تا شما به راحتی بتوانید ویدئو رکوردر مورد نظرتان را انتخاب کنید.
- کیفیت ضبط: دستگاه های NVR در مقایسه با سایر ویدئو رکوردر ها کیفیت بالاتری در ضبط ویدئوهای ارسالی از دوربین مداربسته دارند، زیرا سیگنال دیجیتال خالص را از دوربین های مداربسته دریافت می کنند. در واقع استفاده از کابل های کواکسیال در فواصل طولانی کیفیت تصویر دستگاه DVR را پایین می آورد.
- نصب و راه اندازی: طبیعی است که نصب و راه اندازی دستگاه های ضبط کننده تحت شبکه آسان تر است. از آنجایی که در دستگاه های دی وی آر نیاز است تا اتصال دقیق بین دستگاه و تک تک دوربین ها صورت گیرد و دوربین های آنالوگ به کابل تصویر و کابل برق نیازمند. همچنین کابل های کواکسیال از قطر بیشتری نسبت به کابل های اترنت (مانند cat5 یا cat6) استفاده شده در دستگاه های NVR برخوردارند و فضای بیشتری را اشغال می کنند.
- قیمت: قیمت دستگاه های DVR پایین تر از دستگاه های XVR و سپس NVR است. اما باید به این نکته توجه کرد که هزینه نگهداری دی وی آر ها بالاتر است و در صورتی که اتصالات کابل کشی به مرور زمان آسیب ببیند هزینه زیادی برای رفع مشکل کابل کشی باید بپردازید.
سخن پایانی
هنگام خرید ضبط کننده ویدیویی حتما به مزایا و معایب و مقایسه هر یک از دستگاه ها توجه کنید. اگر به دنبال یک سیستم امنیتی ساده هستید دستگاه DVR نیاز شما را رفع می کند اما اگر به سیستمی انعطاف پذیر نیاز دارید انتخاب دستگاه ضبط کننده NVR یا XVR مناسب است. شما می توانید بر حسب نیاز و هزینه ای که در نظر گرفته اید دستگاه مناسبی را برای پروژه خود انتخاب و خریداری کنید.