کابل دوربین مداربسته
در حال نمایش 4 نتیجه
راهنمای انتخاب و خرید کابل دوربین مداربسته
همانطور که میدانید، همه کابلهای کواکسیال برای نصب دوربین های مدار بسته مناسب نیستند. کابل RG59، علیرغم اینکه بهترین گزینه برای نصب دوربین های مداربسته است، اما همه انواع آن یکسان تولید نشدهاند و هنگام خرید باید به مشخصات آنها توجه کنیم.
برای انتخاب کابل RG59، مطمئن شوید که مغز آن مسی/رسانا و روکش 95 درصدی مس دارد. به مشخصات کابل در تصویر بالا نگاه کنید. دو مؤلفه ذکرشده با فلش نشان دادهشده است.
کابل RG6 نیز میتواند برای دوربین های مدار بسته استفاده شود. این کابل مانند RG59 دارای مغز و روکش مسی میباشد. کابل RG6 میتواند بدون از دستدادن ویدئو، در مسافت های دورتر نسبت به RG59 عمل کند. هرچند کلفتتر و سختتر است، اما برای استفاده (بهخصوص در گوشه های کار) مناسب نیست. بنابراین برای نصب، بیشتر از RG59 استفاده میشود.
آیا میتوان از کابل کواکسیال CATV برای دوربینهای مداربسته (CCTV) استفاده کرد؟
با وجوداینکه در CATV یا همان تلویزیون کابلی، همانند CCTV معمولاً از کابل کواکسیال RG59 یا RG6 استفاده میشود. با اینحال، از همان نوع کابل در نصب دوربین های مداربسته استفاده نمیشود. علت این است که، مغز درونی کابلهای CATV، از فولاد یا مس با روکش فولادی ساخته شده که مقاومت بیشتری از مس خالص دارد و باعث میشود ویدئو در فرکانسهای پائین از بین نرود. همچنین چون قیمت فولاد از مس کمتر است، کابلهای CATV از CCTV ارزان تر هستند.
سیستمهای CATV، چون از فرکانسهای بالاتری نسبت به دوربین های مداربسته (CCTV) استفاده میکنند، میتوانند از کابلهایی با مغز فولادی استفاده کنند. کابل فولادی روکششده با مس به اندازهای کلفت است که هیچ کدام از فرکانس های رادیویی نمیتوانند به مغز فولادی داخل کابل نفوذ کنند.
برای تشخیص کابل RG59 یا RG6 برای سیستم های CATV، ویژگیهای محصول را با مراجعه به واژههایی مانند copper clad steel و aluminum foil inner shield و aluminum braid shield بررسی کنید. همه این مشخصات مختص کابل CATV هستند و برای دوربین های مدار بسته (CCTV) استفاده نمیشوند.
چه کابلی برای دوربینهای HD مثل (AHD, TVI, CVI) مناسب است؟
دوربین های مداربسته HD از قبیل دوربین های مدار بسته AHD و TVI مانند دوربین های مدار بسته آنالوگ در فرکانس پائین نیز کار میکنند. بنابراین شما باید برای نصب دوربین های مداربسته HD، ازکابلهای RG59 یا RG6 با مغز مسی و روکش 95درصد شیلددار مس استفاده کنید.
وقتی نوبت به انتخاب کابل دوربین مدار بسته میرسد، ممکن است این کار آنقدرها هم ساده نباشد، زیرا شما میتوانید در تجهیزات نظارتی خود از انواع مختلف کابلها استفاده کنید. با این حال ، بهتر است بدانید که کدام یک از کابل ها برای تجهیزات شما مناسبتر هستند.
ما در این مقالهٰ، قصد داریم در مورد 6 مورد از بهترین کابلهای دوربین مداربسته و اینکه این کابلها برای چه سیستمهایی مناسبتر هستند، بحث کنیم. پس از خواندن این مقاله، قطعاً شما میتوانید کابل مناسبی را برای سیستم خود انتخاب کنید.
کابل کواکسیال آماده
کابلهای آماده که بهعنوان کابلهای CCTV آماده نیز شناخته میشوند، محبوبترین گزینه برای دوربینهای مدار بسته CCTV و HDOC به حساب میآیند. این محبوبیت بدان دلیل است که این کابلها از وجود کانکتورهای BNC بهره میبرند و در اندازه خاصی بریده میشوند که سبب میگردد مشتریان بتوانند بهراحتی از آنها استفاده کنند.ددر یک طرف، فیش BNC و یک منبع تغذیه مادگی 2.1 میلی متری ( DVR یا سمت مانیتور) وجود دارد و در طرف دیگر، یک کانکتور ویدئویی BNC و یک خروجی 2.1 mm نری ( سمت دوربین) قرارگرفته است.
بسیاری از مشتریان نصاب باتجربه دوربین مدار بسته نیستند و نمیدانند چگونه انتهای کابل را برش دهند یا میترسند که نتوانند بهدرستی این کار را انجام دهند. استفاده از این کابل ها باعث میشود که مشتریان بتواند دوربینهای مداربسته خود را به راحتی نصب کنند و به طور بالقوه مقدار قابل توجهی از پول خود را پس انداز نمایند.
کابل های آمادهای که برای سیستمهای مداربسته عرضه میشوند بسیار باکیفیت بوده و با طیف متنوعی از دوربینهای آنالوگ / CVBS، AHD ، HD-TVI و HDCVI HD آنالوگ سازگار میباشند. این کابلها در طول 7، 15، 20، 30 و 45 متری در دسترس هستند. اگر از یک دوربین آنالوگ با اتصالات BNC استفاده میکنید و نمیخواهید کابلهای خودتان را برش دهید، در این صورت کابلهای آماده بهترین انتخاب برای شما هستند.
کابل کواکسیال صوتی آماده
این کابلها به کاربران این امکان را میدهند تا یک میکروفون خارجی را به سیستم خود اضافه کنند یا از یک میکروفن داخلی در یکی از دوربینهای نظارتی خود استفاده کنند. هنگام استفاده از میکروفنهای خارجی با کابل های AVP ، توصیه میکنیم از میکروفونهای نظارتی داخلی استفاده کنید زیرا آنها میتوانند از منبع برق دوربین استفاده کنند و دیگر نیازی به منبع تغذیه اضافی یا کابل کشی مجدد نخواهد بود.
کابلهای صوتی و تصویری آماده ای که دوربینهای مداربسته از آنها بهره میبرند ، برای کار با دوربین های آنالوگ / CVBS و همچنین دوربین های امنیتی AHD ، HD-TVI و HDCVI HD مورد آزمایش و تأیید قرار گرفته اند. ما استفاده از کابل های AVP را به مشتریانی که از دوربینهای آنالوگ استفاده می کنند توصیه میکنیم، چراکه میتوانید با استفاده از آنها یک میکروفون را هم به سیستم خود اضافه کنید تا علاوهبر فیلم، بتوانید صدا را هم ضبط نمایید. اگر از قبل میکروفونی با پلاگین 3.5 میلی متری دارید، میتوانید از مبدل RCA to 3.5 mm استفاده کنید تا این میکروفن با کابلهایتان سازگار شود.
کابل RG59
کابل کواکسیال RG59 در داخل قرقرههای 150 و 300 متری عرضه میشود که به نصابها این امکان را میدهد تا کابل را در هر اندازه ای که میخواهند برش دهند. این کابلها بهترین کابلها برای دوربینهای امنیتی هستند چراکه مزایای زیادی برای این سیستمها دارند.
برخلاف کابل های آماده، کابل RG59 از یک هسته کابل 20 گیج ضخیمتر برای ویدئو و از کابل های 18 گیجی برای برقرسانی استفاده میکند. با توجه به ضخیمتر بودن این کابل، برخلاف کابلهای آماده (حداکثر تا 60متر) بدون نیاز به رابط، میتوان آنها را در فواصل بسیار طولانیتری مورد استفاده قرار داد (حداکثر تا 200 متر برای فیلمبرداری با استفاده از برق محلی).
علاوه بر این، روکش RG59 ضخیمتر از کابلهای آماده است که باعث ماندگاری و دوام بیشتر آن میشود. بزرگترین مشکل موجود در رابطه با این کابلها برش این کابل کواکسیال است.
کابل کواکسیال RG59 که برای دوربینهای مداربسته CCTV مناسب است در رنگهای سیاه و سفید عرضه میشود و دارای یک هسته مسی جامد، پوشش به هم بافته شده 95٪ مس و امپدانس 75 اهمی میباشد. همچنین کابلهای RG59 با هستههای دارای روکش فلزی/مسی نیز عرضه میشوند که به طور خاص برای تلویزیون های کابلی ساخته شده و نباید برای سیستمهای نظارت تصویری مورد استفاده قرار گیرند، چراکه کیفیت تصویر دوربین را کاهش میدهند.
کابل کواکسیال RG6
کابل RG6 بسیار شبیه کابل کواکسیال RG59 است بهجز اینکه هسته مسی به جای 20 گیج از 18 گیج تشکیل شده و عایق و محافظ آن نیز بسیار ضخیمتر است. با این حال، این بدان معنی نیست که این کابل، کابل بهتری برای سیستمهای دوربین مدار بسته امنیتی HD CCTV میباشد.
در حقیقت، ما همواره توصیه میکنیم که به جای RG6 از RG59 استفاده کنید زیرا برای انتقال ویدیوهای نظارتی مناسبتر است. با توجه به اینکه کابل اصلی RG59 از RG6 نازکتر میباشد، میتواند فرکانس و پهنای باند کمتری را با مقاومت کمتری منتقل نماید. از طرف دیگر، به دلیل اینکه هسته مسی RG6 ضخیمتر است، برای انتقال پهنای باند و فرکانس بالاتر مانند اینترنت و کابل TV مناسبتر میباشد.
هنگام استفاده از RG6 برای سیستمهای مدار بسته، کاربران متوجه میشوند که فیلمهایشان یا تحریف شدهاند و یا اصلاً نمایش داده نمیشوند، به خصوص این امر برای مسافتهای طولانیتر صادقتر است. دلیل این امر این است که هسته ضخیمتر کابل RG6 مقاومت بیشتری را ایجاد میکند که فرکانسهای پایینتر قادر به غلبه بر آن نیستند. بنابراین، همواره توصیه میشود که برای سیستمهای نظارتی از RG59 به جای RG6 استفاده کنید.
کابل شبکه Cat-5e
حتی اگر شغل شما نصب دوربین مدار بسته نباشد، احتمالاً با کابل اترنت Cat-5E آشنا هستید. این کابل به همراه یک کانکتور RJ45 ارائه میشود که مودم اینترنت شما را به روتر بی سیم یا رایانه شخصیتان را به سوئیچ روتر / شبکه متصل میکند. کابل اترنت Cat-5E از 8 سیم مجزای 24-گیجی یا 4 جفت کابل تشکیل شده است. هر جفت کابل برای یک هدف خاص مانند انتقال داده یا برق بهکار گرفته میشوند.
دقیقاً مانند کابل کواکسیال، Cat5 میتواند هم ویدئو و هم برق را از طریق یک کابل واحد منتقل کند. CAT5 در درجه اول با دوربینهای IP شبکه و در صنعت نظارتی مورد استفاده قرار میگیرد.
با این حال، با استفاده از Video Baluns کاربران میتوانند از کابل Cat-5E برای سیم کشی دوربینهای مدار بسته آنالوگ (CVBS) و دوربینهای HD BNC (AHD ، HD-TVI یا HD-CVI) خود استفاده کنند. این نوع سیم کشی برای کاربران این امکان را فراهم میآورد تا دامنه انتقال خود را از 210 متر با کابل کواکسیال تا 400 متر با Cat-5E افزایش دهند.
کابل های Cat-5E که به همراه دوربینهای امنیتی مداربسته عرضه میشوند دارای بالاترین کیفیت بوده و از سیم مسی خالص 24 AWG و اتصالات کوتاه 50u با روکش طلا ساخته شدهاند که سبب میگردد با کد TIA-568-C استانداردهای ضد حریق و ایمنی سازگار باشند. علاوه بر این، آنها با کد UL Code 444 نیز سازگار هستند. آنها را در طولهای آماده و در قرقرههای 300 متری میتوانید تهیه نمایید.
Cat 6
در طی چند سال گذشته ، کابل Cat-6 به یکی از جایگزینهای بسیار محبوب کابل Cat-5E تبدیل شده است. در حالی که هر دو کابل بهصورت 4 کابل 24-گیجی پیچیده شده در یک محافظ ارائه شدهاند، کابلهای Cat-6 محکم تر پیچیده شده و امکان انتقال سریعتر داده ها را فراهم میآورند. به عنوان مثال ، Cat-5E میتواند تا 1000 مگابیت در ثانیه یا 1 گیگابایت داده را به راحتی منتقل کند، در حالی که Cat-6 میتواند حداکثر 10 هزار مگاپیکسل یا 10 گیگابایت داده را منتقل نماید. محدودیتی که وجود دارد این است که Cat-6 فقط میتواند 10 هزار مگابایت را تا فاصله 50 متری منتقل کند و پس از آن، همان 1000 مگابیت در ثانیه را درست همانند Cat-5E منتقل خواهد نمود.
ما توصیه میکنیم که برای دوربینهای مداربسته امنیتی، از کابل کشی Cat-5E استفاده کنید، زیرا حتی در دوربینهایی با کیفیت 4K هم به انتقال بیش از 1000 مگابیت در ثانیه نیاز نیست. Cat-6 عمدتاً به عنوان ستون فقرات زیرساختهای تشکیلاتی بزرگ كه باید چندین گیگابایت داده را در هر ثانیه منتقل نمایند در نظر گرفته میشود.
آقای ایوان باترورث، مدیر تولید محصولات امنیتی شرکت ای-دی-آی گاردینر میگوید: « نصابان سیستم های امنیتی میبایست در چگونگی اتصالات الکتریکی سیستم ها بسیار دقت نمایند، چراکه این خطا بسیار سخت تشخیص داده میشود و البته رفع آن نیز پرهزینه خواهد بود. ما خود در رعایت مقررات و ویژگی های سیستم های امنیتی بسیار توجه مینماییم، و اخیراً نیز در اینراه سیستم های خود را با استاندارد پی – دی ۶۶۶۲ هماهنگ نمودهایم، با اینحال هنوز هم بسیاری از سیستم های امنیتی که در سراسر جهان به فروش رسیده و مورد استفاده قرار میگیرند از کابل کشی های قدیمی استفاده میکنند.
یکی از جملاتی که من همواره از نصابان سیستم های امنیتی میشنوم آناست که کابل، کابل است و هیچ تفاوتی بین دو نوع مختلف وجود ندارد. هرچند شک ندارم که این عبارت هیچ گاه پذیرفتنی نیست، حداقل در حال حاضر چنین مفهومی قابل قبول نیست.
برای کابل ها استاندارد خاصی وجود دارد که البته دلیل آن نیز محکم است. برای مثال استاندارد بی-اس-۴۷۳۷ مربوط به ارائه کابل هایی با حداقل میزان مقاومت الکتریکی است، که این میزان کم مقاوت عملکرد بهتر سیستم را باعث شده و میزان بروز اعلام خطر اشتباه را بر اساس نقصان در سیگنال کاهش میدهد.
البته کابل های سیستم های امنیتی نمیبایست بسیار پیچیده طراحی و ساخته شوند، چراکه ویژگی این کابل ها در چگونگی عملکرد مؤثر یک سیستم امنیتی بسیار اهمیت دارد. اگر برای یک سیستم مدرن هم یک کابل نامناسب مورد استفاده قرارگیرد، آن سیستم میتواند بهعنوان منبعی از سیگنالهای خطای اعلام خطر باشد.
افزایش قیمتی که اخیراً در اقلامی همچون مس بهعنوان فلز اصلی مورد استفاده در کابل های الکتریکی رخ داده است، به همراه الزاماتی که استاندارد بی-اس بر روی سیستم ها اعمال میسازد، باعث شده است تا هم اکنون بحث تکنولوژی ساخت کابل های الکتریکی در صنعت بسیار مطرح باشد.
این احتمال نیز در بازار وجود دارد که هنگام عرضهی برخی کابل ها گفته شود که با استاندارد بی-اس هماهنگ هستند، اما در عمل چنین نباشد. هم چنین ممکن است کابل هایی نیز وجود داشته باشند که بیان نشود که با استاندارد بی-اس هماهنگ هستند اما فواید متعددی داشته باشند. سؤالی که در اینجا وجود دارد آن است که آیا میتوان در انتخاب کابل دوربین مدار بسته ریسک کرد؟
قیمت کمتر کابل هایی که با استاندارد بی-اس هماهنگ نیستند عمدتاً به دلیل استفاده کمتر از مس در آنها است. علت دیگر ارزان بودن نیز میتواند قلعاندود نکردن کابل ها باشد. قلع اندود کردن به استفاده راحت تر از کابل در ترمینال ها کمک میکند. همچنین ممکن است جنس مسی که استفادهشده است نیز مطلوب نباشد و یا حتی از یک ماده ترکیبی هادی به جای مس استفاده شده باشد که البته ویژگی های الکتریکی متفاوتی نیز خواهد داشت.
سالهاست که در بازار انگلستان کابلهای تولیدشده برای استفاده در سیستمهای امنیتی براساس استاندارد بی-اس ۴۷۳۷ تولید میشوند و مشخصات تمامی کابل های تولیدی میبایست با این استاندارد هماهنگ باشند.
هرگز اجازه ندهید تا کابل سیستم شما ضعیفترین بخش آن باشد. همواره از کابل هایی استفاده نمایید که بر اساس استاندارد تولید شده باشند.
انواع کابل جهت کابلکشی دوربین مداربسته:
کابلهای استاندارد
این کابل دوربین مدار بسته از هسته هایی تشکیل شده است که هر کدام از آنها از تعداد ۷ رشته سیم مسی بسیار نازک با ضخامت 0/2 میلیمتر تشکیل شدهاند و همگی در پی وی سی های نوع اول پوشانده شدهاند. این کابل در انواع رنگ سفید و یا قهوهای موجود میباشد.
کابلهای نسوز و ضد دود
پوشش پی وی سی خارجی کابل ها میتواند از نوعی انتخاب شود که در مقابل آتش مقاوم باشد. این پوشش ها بهگونهای هستند که میزان اکسیژن درون آنها حدود ۳۲ درصد است. این به معنی آن است که میزان اکسیژن موجود در هوا میبایست حداقل ۳۲ درصد از حجم آنرا تشکیل دهد تا این کابلها آتش بگیرند. هوای معمولی حدود 19 درصد اکسیژن دارد. در کابل های معمولی درصد اکسیژن ۲۰ درصد است و حال آنکه این کابل های نسوز ۳۲ درصدی هستند.
کابلهای ۱۴ رشته ای
این کابل ها نیز همانند کابل های معمولی دوربین های مدار بسته استاندارد هستند، با این تفاوت که در هر کدام، از تعداد ۱۴ عدد رشتهسیم 0/2 میلیمتری استفاده شده است. این تعداد رشته سیم سطح مقطع نامی معادل 0/44 میلی متر مربع را ارائه میدهند. لذا این کابل ها عموماً در مواردی استفاده میشوند که به سطح مقطعی حدود 0/5 میلیمتر احتیاج باشد.
کابلهای روکش دار
در اینجا هسته سیم همانند کابل های استاندارد است. بهعلاوه یک لایه آلومینیوم نیز در دور کابل پیچانده شدهاست. استفاده از این کابل عموماً در مواردی است که در محیط، پالس های رادیویی و یا دیگر امواج تداخلکننده وجوددارند که میتوانند منجر به اعلام خطر اشتباه و یا از دست رفتن سیگنال شوند. لذا در سراسر این نوع کابل های دوربین مدار بسته، پوشش آلومینیومی اتصال به زمین نیز وجود دارد که نقش محافظ را بازی میکند و بهعلاوه میتواند در مدار بهعنوان زمین نیز مورداستفاده قرارگیرد.
کابل های ارسال همزمان اطلاعات و تغذیه
در این کابل ها از دو نوع فلز هادی مختلف استفاده میشود. دو سیم رشتهای آبی و قرمز که هر کدام از تعداد ۱۶ رشته سیم 0/2 میلیمتری تشکیل شدهاند و سطح مقطعی معادلی 0/5 میلیمتر مربع را ارائه میدهند، بهعنوان کابل های تغذیه استفاده میشوند. این سطح مقطع میتواند کمک کند تا کابل دوربین مدار بسته در جریان های بالاتر از حد و یا در دیگر موارد ضروری نیز بتواند کارایی داشتهباشد.
کابل مربوط به ارسال اطلاعات و سیگنال نیز از سیم های استاندارد ۷ رشته ای 0/2 میلیمتری مسی ساخته میشود. سیم های ارسال داده توسط فویلهای آلومینیومی توری مانند که اتصال به زمین نیز شدهاند پوشانده میشوند تا بتواند از تداخلات ناخواسته سیگنال هایی که میتواند از محیط و یا از کابل تغذیه مجاور ناشی شده باشند جلوگیری نماید.
کابل های دو رشته ای به هم پیچیده
در اینجا هر کابل از تعداد ۲۴ رشته سیم مسی 0/2 میلیمتری با سطح مقطع کل 0/75 میلیمتر مربع تشکیل شدهاست. هر دو رشته از سیم ها علاوهبر قرارگرفتن در پوشش آلومینیومی به هم نیز تابیده شدهاند. در اینجا یک کابل ۷ رشته ای نیز بهعنوان اتصال به زمین مورداستفاده قرار میگیرد. این کابل دو رشته ای برای استفاده در کاربردهای انتقال داده و یا در مواردی همچون سیستم های نظارت تصویری و یا سیستم های کنترل دسترسی که نیاز به سیم کشی های بلند دارند مورداستفاده قرار میگیرد.