تفاوت poe و poc در دوربین مداربسته
فناوری توان الکتریکی بر بستر اترنت (POE)، بهطور گسترده در بسیاری از برنامه های کاربردی شبکه قابل استفاده است. استفاده از این تکنولوژی بسیار آسان است و شما فقط نیاز به انتخاب سوئیچ مطابق با استاندارد IEEE دارید.
POE از استانداردهای IEEE802.3af و IEEE802.3at پشتیبانی میکند. استاندارد IEEE802.3af-2003 توانی به قدرت 15.4w برای هر دستگاه تأمین میکند. همچنین استاندارد IEEE802.3at-2009 که بهعنوان یک POE یا POE Plus شناخته شده، یک استاندارد جدید با توان 25.5w است.
امروزه شما میتوانید منابع مختلفی از استانداردهای POE تهیه کنید. از جمله: PoE injector، PoE mid-span و PoE switches که هر کدام از این منابع مزایا یا معایبی دارند.
- POE INJECTOR
این روشی قدیمی است که شبکه استاندارد را با یک انژکتور (injector) تغذیه میکند یا انرژی برق را به کابل برای اتصال به دوربین مدار بسته، هدایت میکند.
PoE Injector Connection Diagram
مزایا:
استفاده آسان
قابلیت افزودن به شبکه های موجود بدون نیاز به تغییر سوئیچ
شکل و اندازه های متنوع
نصب آسان
معایب:
استفاده از چند انژکتور برای چند POE
هزینه نسبتاً بالا
- POE MID-SPAN
توسعه ای از مفهوم PoE injector است، که در آن چندین دستگاه میتوانند به یک POE متصل شوند و POE با رابط شبکه تنها به یک دستگاه اضافه شود.
PoE Mid-Span Connection Diagram
مزایا:
نصب و راه اندازی کوچکتر
استفاده از منبع تغذیه مورد نیاز متناسب با فضا
قابلیت افزودن به شبکه های موجود بدون نیاز به تغییر سوئیچ
هزینه کمتر نسبت به injector
- POE SWITCHES
امروزه این دستگاه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا ترکیبی از شبکه و انرژی است که بهطور مستقیم به دوربین مداربسته ارسال میشوند.
PoE Switches Connection Diagram
مزایا:
یک پکیج کامل است
قابلیت کنترل شبکه و انرژی بهصورت همزمان را دارد
هزینه بسیار پایین
معایب:
محدود در انتخاب منبع تغذیه بر اساس اندازه
عدم افزودن به شبکه های غیر POE
آیا میدانستید در سیستمهای HD نیز میتوانید برق و دیتا را روی یک کابل یعنی کابل کواکسیال ارسال کنید؟ PoC چیست؟
این خبر باعث خوشحالی نصابان دوربین مداربسته میشود. تنها نیاز به اتصال یک کابل به دوربین HD است و تمام. کاهش 50 درصدی کابل کشی. آسان، سریع و کم هزینه.
کابلکشی یکی از مراحل مهم و زمانبر در پروسه نصب دوربین های مدار بسته میباشد. کابلکشی کمتر علاوه بر کاهش هزینهها، همچنین باعث سادگی و افزایش سرعت نصب و راه اندازی سیستم نظارت تصویری میشود.
سیستمهای تحت شبکه بهدلیل بهرهمندی از تکنولوژی PoE و ارسال برق و تصویر روی یک کابل (کابل شبکه)، در مقابل سیستمهای نظارت تصویری HD (اعم از HDTVI، HDCVI و AHD)، نیاز به کابلکشی کمتری داشته و ضمن کاهش پیچیدگی و هزینه، سرعت نصب را بالا میبرند.
PoC چیست؟
تکنولوژی PoC جدید نیست، اما اکثر نصابها و کاربران از وجود چنین قابلیتی اطلاع ندارند.
تکنولوژی PoC (مخفف Power on Coax به معنای برق روی کواکسیال) با ایجاد امکان ارسال برق روی کابل کواکسیال (که تا پیش از این تنها برای ارسال تصویر استفاده میشد)، نیاز به کابلکشی در سیستمهای نظارت تصویری HD را کاهش میدهد.
پیش از این باید به هر دوربین مداربسته HD دو کابل کشیده میشد، یک کابل کواکسیال از دستگاه DVR برای ارسال اطلاعات و یک کابل برق برای برقرسانی به دوربین. اما اکنون با معرفی تکنولوژی PoC میتوان به دوربینهایی که دارای این قابلیت هستند، توسط کابل کواکسیال، برقرسانی کرد. این یعنی دیگر به کابل دوم (کابل برق) جهت برقرسانی به دوربین احتیاجی نیست و برق مورد نیاز دوربین مدار بسته توسط دستگاه DVR تأمین میشود.
- جهت تأمین برق دوربین روی کابل کواکسیال توسط دستگاه DVR، باید دوربین و دستگاه (هردو) دارای قابلیت PoC باشند.
- از آنجاییکه وظیفه تأمین برق دوربینها بر عهده دستگاه DVR میباشد، باید یک کابل برق بهصورت مستقیم به پشت دستگاه متصل شود.
در آیندهای نه چندان دور، همانند تکنولوژی PoE در دوربینهای مداربسته IP، تکنولوژی PoC نیز در اکثر پروژههای نصب دوربین مداربسته HD مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مزایای PoC
- کاهش کابل کشی
- کاهش هزینه نصب و راهاندازی
- افزایش فاصله کابلکشی بین دوربین و دستگاه تا 200 متر
استفاده برندهای مختلف از تکنولوژی PoC
اکثر مارکهای محبوب در زمینه تولید سیستمهای نظارت تصویری مانند هایک ویژن و داهوا محصولات HD خود را به PoC مجهز میکنند.
همچنین در انواع تکنولوژیهای دیجیتال مانند HDTVI، HDCVI و AHD نیز از قابلیت پی او سی بهره گرفته میشود.
- حرف P در انتهای نام مدل دستگاههای DVR هایک ویژن و همچنین حرف E در انتهای نام مدل دوربین های HD شرکت هایکویژن، نشان دهنده پشتیبانی محصول موردنظر از قابلیت PoC میباشد.
- تمام دوربینهای مداربسته دارای قابلیت PoC میتوانند در کنار دستگاههای ضبط بدون قابلیت PoC کار کنند. اما در این حالت بهدلیل اینکه دستگاه قادر به برقرسانی به دوربین نمیباشد، همانند روش سنتی باید یک کابل برق جدا به دوربین کشیده شود.
تولد PoC
شرکت هایک ویژن با معرفی سری Turbo HD ورژن 3، از تکنولوژیای رونمایی کرد که همه چیز را تغییر داد. سری جدیدی از دوربین های مدار بسته HDTVI با قابلیت ارسال برق روی کابل کواکسیال. این به این معنی است که تمام برق موردنیاز دوربینها میتواند توسط کابل کواکسیال و فیش BNC معمولی که برای ارسال اطلاعات استفاده میشد، تأمین شود.
برای اولین بار در سیستمهای HD دیگر نیازی به کشیدن کابل مجزا برای برق نبود. تنها کافیست دوربینها توسط کابل Coaxial به پشت دستگاه DVR متصل شوند.
فرق بین PoC و PoE چیست؟
همانطور که اشاره شد، تکنولوژی PoC به معنای “برق روی کواکسیال” در سیستمهای نظارت تصویری HD بهکار میرود، در صورتیکه PoE به معنای “برق روی شبکه” در سیستمهای تحت شبکه یا IP مورد استفاده قرار میگیرد.
- تفاوت در نحوه ارسال اطلاعات: PoC روی کابل کواکسیال ولی PoE روی کابل شبکه، برق و دیتا ارسال میکنند.
- تفاوت در میزان فاصل مجاز بین دوربین مداربسته و دستگاه: در تکنولوژی PoE حداکثر طول مجاز برای کابل 100 متر است، در صورتیکه در PoC کابل میتواند تا 200 طول داشته باشد.