
راهنمای خرید دوربین تحت شبکه ip
افراد بسیاری علاقهمند به امنیت خانه و دوربین های ip هستند. ما در این مقاله درک عمیقتری از دوربین مداربسته تحت شبکه را برای شما فراهم کردهایم و با پاسخ به سؤالاتی مهم سعی کردهایم که فرآیند انتخاب و خرید شما را آسان نماییم.
راهنمای خرید دوربین تحت شبکه مناسب چه افرادی است؟
آیا شما برای خانه خود بهدنبال دوربین های آی پی هستید؟ این راهنما برای کسی است که قدم در دنیای مدرن دوربین های امنیتی خانگی میگذارد. شاید شما درحالحاضر دوربین مداربسته آنالوگ دارید و میخواهید آنرا با یک سیستم مداربسته ip که به اینترنت دسترسی دارد جایگزین کنید.

این راهنما به شما کمک خواهد کرد تا به رایجترین سؤالات مرتبط با این موضوع پاسخ دهید:
- دوربین ip چیست و چرا من به آن نیاز دارم؟
- چرا باید یک سیستم مداربسته ip را بهجای سیستم DVR سنتی انتخاب کنم؟
- انواع مختلف دوربین مداربسته ip کداماند؟
- مارک های اصلی و برتر دوربین های تحت شبکه کدام است؟
- بهترین دوربین آی پی برای امنیت خانه من کدام است؟
- آیا من به دستگاه ضبط شکه NVR نیاز دارم؟
- دوربین های ip را از کجا بخرم؟
دوربین تحت شبکه یا IP چیست؟
دوربین IP به دوربین های مداربسته تحت شبکه اطلاق میشود. دوربین های مدار بسته IP هم دوربین و هم کامپیوتر را شامل می شوند و معمولاً با سیستم لینوکس پیاده سازی میشوند. این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ سنتی یک لنز، سنسور تصویر، پردازنده هسته و حافظه دارند. پردازنده هسته نه تنها مسؤل پردازش و فشرده سازی تصویر است بلکه کار شبکه را نیز انجام میدهد.
دوربین مداربسته ip، یک دوربین دیجیتال است و بهجای سینگال های الکتریکی آنالوگ بر روی بستر شبکه های پروتکل اینترنتی (IP)، راهاندازی میشوند. اینترنت نمونهای از یک شبکه ip و کاربردهای پروتکل IPv4 میباشد.
پروتکلهای استاندارد صنعتی برای دوربین های تحت شبکه عبارتند از مشخصات انجمن نظارت ویدئویی باز شبکه (ONVIF) و پروتکل نظارت زنده (RTSP).
در مقایسه با دوربینهای USB، دوربین های شبکه بهعنوان یک کامپیوتر مستقل کار میکنند که میتوانند تصاویر را با فرمت MJPEG و بروزترین فناوری فشرده سازی H.265 ضبط و سپس فشرده کنند. یک شبکه بهینه میتواند با LAN یا WAN و از طریق پروتکل شبکه های مختلف از جمله HTTPS، RTSP، FTP و غیره گسترده شود. در مقابل، دوربین های مدار بسته USB فقط تصاویر را ضبط و به کامپیوتر منتقل میکنند و نیازی به فشردهسازی و انتقال ویدئو به شبکه ندارند.
بسیاری از دوربین های مداربسته IP ویژگی های اضافی، شامل ارتباط صوتی، ذخیره سازی، تشخیص حرکت (motion detection) و آنالیز هوشمند را ارائه میدهند و حتی برخی از مدل های آنها آلارم I/O (که به دوربین اجازه اتصال به سنسورهای امنیتی را می دهد)، یا تجمیع سیستم های امنیتی متفاوت را نیز در بر میگیرند.
چرا دوربین های IP را انتخاب کنیم؟
بسیاری از تولیدکنندگان سیستم های امنیتی، بهخاطر آینده بهتری که دوربین های مدار بسته IP دارند، تولید دوربین های مدار بسته آنالوگ را متوقف کردهاند. تولیدکننده پیشرو جهان در دوربین های مدار بسته، مقاله ای را با عنوان ” 10 دلیل برای خرید دوربین شبکه و یا چه چیزی را فروشنده دوربین آنالوگ به شما نخواهد گفت” منتشر کرده است که ما در این مقاله اطلاعات آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
کاهش هزینه ها
دوربین های IP خیلی گرانتر از دوربین های مداربسته AHD نیستند. مشتریان میتوانند یک دوربین مداربسته IP با کیفیت 720P را با همان قیمت دوربین آنالوگ 720P خریداری کنند. اما وقتی هزینه ها را مقایسه می کنیم، دوربین های مدار بسته شبکه، عملکرد و انعطاف پذیری بالاتری دارند. مردم میتوانند دوربین های مداربسته IP را با زیرساختهای IP موجود راهاندازی کنند، درحالیکه دوربین های مداربسته آنالوگ برای نصب، نیاز به کابل کواکسیال دارند. علاوه بر این، دوربین های مدار بسته تحت شبکه میتوانند به شبکههای وایرلس متصل شوند یا از قدرت بیشتر اترنت برای کاهش هزینههای نصب و راهاندازی استفاده کنند.
سیستم دیجیتال
برخلاف دوربینهای مداربسته آنالوگ که دادههای خام منتقل میکنند، دوربینهای مدار بسته IP سیگنالهای ویدئویی دیجیتال که هر دستگاه شبکه دریافت میکند را منتقل میکنند. کاربران میتوانند از مرورگرهای وب، گوشیهای هوشمند و تبلت بهطور مستقیم و بدون نیاز به سیستم مخصوص یا DVR استفاده کنند. بدون عملیات فشرده سازی، ویدئوها میتوانند بدون رمزگذاری مجدد دستگاه ها، عمل ضبط را انجام دهند.
امنیت و حریم خصوصی
با استفاده از دوربین های مداربسته آنالوگ، سیگنال های ویدئویی بر روی کابل کواکسیال و بدون هیچگونه رمزگذاری منتقل میشوند که به این ترتیب هر کسی میتواند از این ویدئوها استفاده کند. درحالیکه با دوربین های مدار بسته IP، شما میتوانید روی هر شبکه رمزگذاری کنید تا مطمئن شوید کسی نمیتواند آن را دستکاری کند.
کابل کشی کمتر
دوربین های IP میتوانند از WiFi یا شبکه اترنت برای انتقال صدا، تصویر و … بهطور همزمان استفاده کنند. اگر دوربین های IP از PoE پشتیبانی کنند، ذخیره انرژی از طریق کابل اترنت منتقل میشود. از طرف دیگر، با دوربین های مداربسته آنالوگ، کابل های کواکسیال فقط میتوانند داده ها را منتقل کنند. اگر دوربین های مدار بسته IP از WiFi پشتیبانی کنند، کاربران به راحتی میتوانند دوربینهای وایرلس را بدون کابل اترنت راهاندازی کنند. ظاهراً نصب و راهاندازی دوربین های مدار بسته IP، آسانتر از دوربین های مداربسته آنالوگ سنتی است.
بهرهوری و کارآمدی
بسیاری از دوربینهای مداربسته IP میتوانند موشن دیتکشن یا تشخیص حرکت، تشخیص صدا و آلارم هشدار را پشتیبانی کنند. بعضی از دوربینهای IP آنالیز هوشمندی را پشتیبانی میکنند که شما را از فعالیتهای مشکوک آگاه میکند. دوربین های مداربسته IP هوشمند امروزی با الگوریتم های هوشمندانهای ساختهشده که اطلاعات عملی مثل تعداد کل افرادی که در یک فروشگاه تردد میکنند را ارائه میدهد. با مقایسه خرید و فروش ها، فروشندگان میتوانند میزان گفتگوها و بهترین زمان تبلیغ روی این کالاها را ارزیابی کنند.
دوربین های مداربسته POE را ترجیح می دهید یا بیسیم؟
این بستگی به نیاز شما دارد. هر دو سیستم معایب و مزایایی دارند. دوربین های مدار بسته وایرلس میتوانند با WIFI به شبکه متصل شوند اما نمیتوان آنها را یک سیستم کاملاً بی سیم درنظر گرفت. دوربین های مداربسته بیسیم به کابل قوی نیاز دارند، بنابراین مهم است که محل نصب بازرسی گردد تا مطمئن شوید میتوانید از آداپتور برای خروجی برق استفاده کنید یا خیر؟ بهطور معمول، پوشش سیگنال های WIFI حدود 20 الی 30 متر است و دوربین های وای فای باید در این محدوده نصب شوند.
در مقابل، دوربین های مداربسته POE میتوانند توسط یک دستگاه NVR یا روتر و تا حدود 70 الی 80 متر وصل شوند که این فاصله برای پروژه های نظارت تصویری کوچک یا متوسط پاسخگو است. در مورد قابلیت اطمینان، ظاهراً سیستم های POE قابل اطمینانتر از WIFI است.
پهنای باند نیز باید در این سیستم ها در نظر گرفته شود که یک دوربین مداربسته بیسیم مطابق با استاندارد a/b/g802.11 میتواند تا Mbps40 را پشتبانی کند. (برخی از روترها میتوانند Mbps300 را با استفاده از طراحی آنتن MIMO پشتیبانی کنند.) در حالی که یک دوربین POE Mbps100 یا یک پورت اترنت، گیگابیت را پشتیبانی میکند.
دوربین های دام یا بولت؟
مکانی که شما میخواهید دوربین مدار بسته را در آنجا نصب کنید، نوع دوربین مدار بسته شما را تعیین خواهد کرد. دوربین های مدار بسته دام مناسب برای محیطهای داخلی است و معمولاً روی سقف نصب می شوند. اگر سقف بلند باشد دوربین های دام پلاستیکی مقرون به صرفه تر است و به آسانی در دسترس قرار نمیگیرند.
دوربین های مدار بسته دامِ ضد ضربه (Vandal Proof)، هر دو ویژگیِ ضد ضربه و ضد آب (Water Proof) را باهم دارند که این قابلیت برای بیشتر سیستم های نظارت تصویری مناسب است. دوربین های مداربسته مینی دام بهقدری کوچکند که در کف دست جا میشوند و از آنها میتوان بهترین استفاده را نمود. دوربین های مدار بسته بولت بهعنوان یک مانع دید عمل میکنند که برای نصب داخلی میتوان دوربین را داخل باکس استاندارد قرار داد.
آیا دوربین ها داخل یا در فضای باز نصب می شوند؟
دوربین های مدار بسته Outdoor برای نصب در هر دو محیط داخل و خارج مناسب است. تفاوت اساسی دوربین های مداربسته Outdoor و Indoor، فاکتورهای خارجی هر دوربین مداربسته است که مقاومت آنها را نشان میدهد. بهطورکلی دوربینهای Outdoor در دمای حدود 10 الی 50 درجه سانتیگراد کار میکنند.
اگر محیط نصب خیلی سرد باشد ممکن است یک دوربین Outdoor با طراحی مقاوم و مناسب محیط گرم انتخاب شود، که این یعنی دوربین مدار بسته قابلیت کار کردن با هر دمای کار را دارد. دوربین های مدار بسته Outdoor IP68 بهترین عملکرد ضدآب را دارند، به این معنا که این دوربین های مدار بسته زیر آب هم بهدرستی کار میکنند.
چه وضوح تصویری نیاز دارید؟
این تصور که هر چه رزولوشن بالاتر تصویر بهتر است، اشتباه است. جولیان روتلند، طراح و مدیر استراتژی کانن اروپا، مقالهای با عنوان 10 نکته برای انتخاب درست سیستم های نظارتی نوشته است که در آن پیشنهاد کرده، همیشه هر دوربین مدار بسته با رزولوشن بالا برای هر موقعیتی مناسب نیست و مردم باید مطابق با اندازه فضای خود رزولوشن مناسب را انتخاب کنند. مثلا برای یک فضای کوچک تر مانند یک دفتر یا اتاق پذیرش دوربین مداربسته ای با رزولوشن کمتر مناسب است.
آیا نظارت صوتی نیاز است؟
در اینجا یک بحث وجود دارد که آیا نظارت صوتی قانونی است؟ بیشتر دوربین های مدار بسته IP یک میکروفن داخلی و بلندگو با پشتیبانی دو طرفه مخابره صوتی برای انجام نظارت های صوتی و ضبط دارند. اما بسیاری از این دوربین ها چون از نوع Outdoor هستند نمیتوانند میکروفن و بلندگوی داخلی داشته باشند.
بسیاری از دوربین های Outdoor که I/O صوتی دارند، نظارت صوتی را پشتیبانی میکنند. این دوربین ها مستقیماً به یک میکروفن خارجی و بلندگو وصل میشوند و داده ها را بر روی شبکه منتقل میکنند.
برای چه مدت می خواهید فیلم ضبط شده تان را نگه دارید؟
مدت زمان فیلم ضبطشده روی یک سیستم نظارت تصویری، عامل مهمی در برنامهریزی سیستم شما دارد. بسیاری از دوربین های Indoor یک microSDHC داخلی دارند که اگر دوربین با رزولوشن 720P ضبط کند، 64GB را روی برد خود ذخیره میکند.
امروزه کاربران میتوانند دو نوع ضبط کردن را انتخاب کنند: ضبط بوسیله PC یا سرور و یا ضبط استندالون (NVR). ضبط از طریق PC ، کامپیوتری است که با نرمافزار مدیریت فیلم (VMS) کار میکند و معمولاً چندین کانال ویدئویی را اداره میکند که برخی از آنها میتوانند تا 128 کانال دوربین را مدیریت کنند. دستگاه های NVR اختصاصاً برای ضبط و مدیریت طراحی شدهاند.
از آنجایی که سیستم لینوکس در درون آنها کار گذاشته شده، این دستگاه ها به مراتب قابل اعتمادتر از ضبط بوسیله PC است. هنگام انتخاب NVR، دستگاهی را که هارد بیشتری پشتیبانی میکند انتخاب کنید، چرا که با گذشت زمان تعداد دوربین ها و فضای بیشتری برای ضبط مورد نیاز است.

چگونگی اتصال به یک دوربین IP؟
روش های زیادی برای اتصال به یک دوربین مداربسته تحت شبکه وجود دارد. تصویر فوق نشان میدهد که چگونه یک دوربین مدار بسته IP با کابل اترنت به دستگاه NVR متصل میشود. به همین دلیل است که هم NVR و هم دوربین هایی که از تکنولوژی اترنت پشتیبانی میکنند و می توانند انرژی بیشتری از NVR دریافت کنند. تکنولوژی POE میتواند تا حد زیادی، هزینه های نصب و راه اندازی را کاهش دهد.
پیشنهاد دیگر اینکه یک دوربین مدار بسته IP میتواند بوسیله یک کابل اترنت به روتر وصل شود. و همچنین یک دوربین وایرلس میتواند با یک روتر به WIFI وصل شود، تا زمانی که کامپیوتر شما به همان روتر متصل باشد. در آخر شما میتوانید دوربین ها را مستقیماً به پورت RJ45 کامپیوترتان وصل کنید، طوری که کامپیوتر شما به دوربین ها دسترسی داشته باشد. اما این مستلزم این است که هم کامپیوتر و هم دوربین ها در شبکه درستی تنظیم شده باشند.
دوربین های نظارتی آنالوگ همیشه متمرکز هستند- آنها نیازمند به دستگاه ضبط داده و کنترل مرکزی میباشند- که من و شما به نام DVR (Digital Video Recorder) میشناسیم.

دی وی آر به این عنوان نامگذاری شد چون ورودی ویدئوهای آنالوگ از دوربین را بر روی یک هارددیسک ضبط میکند. دیجیتال بودنش هم به همین خاطر است نه اینکه دوربین ها خودشان دیجیتال باشند.
با ظهور دوربین های IP، در دنیای دوربین های مداربسته انقلابی بهوجود آمد. دوربین های تحت شبکه مستقلاً قادر به کار هستند- درواقع بیشتر دوربین های آی پی یک مینی کامپیوتر داخلی دارند. آنها درحالت متمرکز و غیرمتمرکز و یا هردو حالت (اگر دوربین به اندازه کافی قدرتمند باشد) راهاندازی شوند.
- در حالت متمرکز، دوربین های تحت شبکه به یک رکوردر تحت شبکه ویدئویی متصل و با آن کنترل میشوند. از آنجاییکه دوربین ها بر روی پروتکل های شبکه اجرا میشوند، فقط میتوانند با سایر دستگاههای شبکه ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل به NVR نیاز است نه DVR. دوربین های آی پی هم بهطور مستقیم و هم غیرمستقیم ازطریق کابل های شبکه اترنت یا بی سیم و Wi-Fi به NVR متصل میشوند.
- دوربین های تحت شبکه، در حالت غیرمتمرکز به دستگاه NVR که کنترلشان کند وصل نیستند. هر دوربین آی پی مانند یک دستگاه شبکه مستقل عمل است. آنها آی پی آدرس های خود را دارند و با هر دستگاه موجود روی شبکه LAN قابل دسترسی هستند.
- دوربین های ip پیشرفتهتر در هر دوحالت متمرکز و غیرمتمرکز همزمان میتوانند کار کنند. آنها میتوانند بخشی از یک سیستم NVR باشند و در عینحال مستقیماً توسط هر دستگاهی از روی شبکه قابل دسترسی باشند.

چرا باید بهجای سیستم DVR، یک سیستم دوربین مداربسته IP انتخاب کنم؟
سیستم امنیتی مبتنی بر دوربین مداربسته ip نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ سنتی مزایای فراوانی دارد:
- به شما این امکان را میدهد تا هشدارهای امنیتی را در هر نقطه از جهان بر روی دستگاه تلفن همراه خود دریافت کنید.
- دوربین های آی پی، دارای الگوریتم های پیشرفته آنالیز حرکت هستند که به کاهش هشدارهای اشتباه کمک میکند.
- ویدئو های دیجیتال با علائم هوشمند جهت هشدار، بازبینی فیلم ها را ساده تر میکند.
- میتواند بهعنوان بخشی از سیستم اتوماسیون خانگی ازقبیل روشنائی و زنگ درب، محسوب شود.
- بهخاطر توانایی کار با Wi-Fi یا پریز برق، بیشترین انعطافپذیری را در هنگام نصب و راهاندازی دارند.
تفاوت مدلهای مختلف دوربین های ip چیست؟
روش رایج جهت طبقهبندی دوربین های ip براساس فاکتور شکل و فرم آنهاست.
دوربین های بولت
این مدل، شناختهشدهترین شکل دوربین های مداربسته هستند و بهخاطر شکل استوانهای بولت نامیده شدند. معمولاً ارزان ترین دوربین ip را میتوانید در این مدلها بیابید. این مدل ها دربرابر انفجار خیلی مقاوم نیست ولی هنگام نصب و تنظیمات بعد از آن انعطافپذیری بیشتری دارد.

دوربین های دام
این مدل دوربین های تحت شبکه بیشتر مناسب شرایط تجاری هستند و بهخاطر موقعیت نصب آنها، در برابر خرابکاری و شرابط بد جوی مقاومتر از مدلهای بولت هستند. نصب و راهاندازی آنها مشکلتر بوده مگر اینکه بخواهید مدل سه محوره را تنظیم نمایید.
دوربین های مینی دام یا برجک
نسبت به دام های معمولی در برابر خرابکاری مقاومتر هم هستند. امروزه شرکت ها بیشتر مینی دام تولید، نصب و راهاندازی میکنند.

دوربین های معکبی داخلی
این مدلها برای نصب در گوشهای از سقف یا قراردادن روی سطوح صاف طراحی شدهاند و معمولاً دارای میکروفن و بلندگوهای داخلی هستند. بنابراین میتوان از آنها بهعنوان مانیتورهای کودک یا تلفن خانگی استفاده کرد.

دوربین های آی پی براساس معیارهای دیگری هم قابل تقسیم بندی هستند. بهعنوان مثال براساس انعطافپذیری فاصله کانونی (شامل دوربین های با فوکوس ثابت، متغیر دستی و موتورایز PTZ) و یا تفاوت در نوع دیافراگم لنز (ثابت، موتورایز).
برندهای برتر دوربین های مداربسته ip کدام اند؟
ما در این بررسی به مارکهایی پرداختهایم که مصرف کنندگان و مشتریان ما استفاده کردهاند.
هایک ویژن
مستقر در هانگژو چین و در سال 2001 تأسیس شد. از آن زمان تاکنون عمدتاً جایگاه شماره یک در فروش دوربینهای مداربسته را از آن خود کرده است.
داهوا
همانند هایک ویژن در سال 2001 در هانگژو چین تأسیس شد و در میان علاقهمندان به CCTV محبوب است.
اکسیس
Axis در سال 1984 شروع بهکار کرد و درحال حاضر متعلق به کانن است.
ویوتک
شرکتی تایوانی است که در سال 2001 تأسیس شد. ویوتک سازنده دوربین های محبوبی است. سخت افزار و نرم افزار با کیفیت تر و البته قیمت بالاتر.
سامسونگ
سالهاست در حوزه دوربین های تحت شبکه فعالیت کرده است و اخیراً با نام اسمارت-کم محصولاتش را عرضه کرده است.
چگونه یک دوربین تحت شبکه انتخاب کنم؟
مهمترین نکتهای که مؤکداً قصد داریم به آن اشاره کنیم آن است که شما قبل از پرداخت هزینه باید بدانید واقعاً چه چیزی میخواهید. یعنی شما باید برای نحوه استفاده از سیستم نظارتی خود طرح و نقشه داشته باشید. بیایید یک به یک به این موارد بپردازیم:
- طرح چگونگی نصبشدن دوربین ها
یعنی اینکه دوربین مداربسته را برای محیط داخل میخواهید یا محیط ها و فضاهای بیرونی.
- قابلیت ها و امکانات
شامل مواردی از قبیل پشتبانی از پروتکلهای ip، اترنت قوی، ضدآب و هوای بد، رزولوشن، اینفرارد، فضای ذخیره سازی خارجی و وایرلس.
کدام دوربین مداربسته ip برای امنیت منزل بهتر است؟
همه تولیدکنندگان بزرگ دوربین های ip، آنها را در اشکال و قرم های مختلفی میسازند. از مدل بولت ساده گرفته تا مدلهای پیشرفته PTZ. با اطلاعاتی که از این مقاله بهدست آوردهاید اکنون بهراحتی میتوانید دریابید که دوربین های آی پی کدام برند بهتر از دیگری است. کافی است اطلاعات و جزئیات محصولات را با هم مقایسه نمایید.
آیا به دستگاه ضبط NVR نیاز دارم؟
همانطورکه قبلاً بیان شد، اکثر دوربینهای ip بدون NVR هم کار میکنند. بعضی از آنها دارای کارت حافظه SD هستند و میتوانند برای ضبط تصاویر و فیلم ها مورد استفاده قراربگیرند.
با اینحال داشتن دستگاه ضبط NVR مزایای هم دارد:
- ضبط پیوسته و 24 ساعته از چندین دوربین و به مدت یکماه.
- تهیه فیلم پشتیبان در صروت بروز آسیب یا سرقت.
- چنانچه 4 دوربین دارید و نمیخواهید وارد هر دوربین بشوید میتوانید دوربین خود را از یک رابط واحد مشاهده کنید.
- میتوانید همزمان جریانهای ویدئویی را از چندین دوربین پخش کنید.
- بنابراین اگر شما فقط 1 یا 2 دوربین ip دارید، نیازی به تهیه NVR نیست. هرچند داشتن آن توصیه میگردد.
- بهتر است دوربین و دستگاه NVR از یک تولیدکننده تهیه شود.
دوربین مداربسته ip را از کجا خریداری کنم؟
بهطورکلی از هرجایی قصد خریداری دوربین مداربسته ip دارید، راهنماییهای این مقاله را فراموش نکنید. بااینحال ما به شما فروشگاه فرافن مارکت را پیشنهاد میکنیم که طیف وسیعی از محصولات را با قیمت های رقابتی و پشتیبانی و خدمات چندساله ارائه میدهد.

دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) بهدلیل قابلیت هایی نظیر وضوح تصویر، کیفیت بالا و انتشار گسترده تصاویر، مزایای بیشتری نسبت به دوربین های آنالوگ در بازار سیستم های نظارتی دارند.
علیرغم اینکه بیشتر کاربران تفاوت بین دوربین های مدار بسته IP و آنالوگ را میدانند، اما باز هم تقاضا برای دوربین های مدار بسته HD در بازار سیستم های امنیتی بیشتر است. به همین دلیل، کاربران هنگام انتخاب محصول دچار سردرگمی میشوند.
بر این اساس، ما در این مقاله 7 اشتباه رایج کاربران در مورد دوربین های مدار بسته تحت شبکه را بیان میکنیم.
- هرچه پیکسل دوربین بیشتر، کیفیت تصویر بهتر است
این اولین اشتباه رایج در میان کاربران و حتی متخصصان این حرفه است. آنها بر این باورند که کیفیت دوربین مدار بسته 3 مگاپیکسلی از 2مگاپیکسل بهتر است، چرا که تصور میکنند کیفیت تصویر را رزولوشن (TVL) تعیین میکند نه تعداد پیکسل ها. برای مثال، براساس نتیجه آزمایش مجله ASMAG، دوربین های مداربسته تحت شبکه 2 مگاپیکسلی پاناسونیک WV-SPN631 با رزولوشن 1000TVL و دوربین های مداربسته شبکه 2 مگاپیکسلی هایک ویژن DS-2CD4026FWD/D با رزولوشن 1100TVL قابل مقایسه است.
با بررسی شکل زیر، میبینید که هر دو تصویر با وضوح 3 مگاپیکسل، کیفیت تصویر متفاوتی دارند.

- یک دوربین 4مگاپیکسل برابر با 2 دوربین مگاپیکسلی با کیفیت 1080P است.
اگرچه یک دوربین مداربسته 4 مگاپیکسلی دوبرابر منطقه ای که یک دوربین مدار بسته 2 مگاپیکسلی دارد را پوشش می دهد، اما با استفاده از دوربین های مگاپیکسلی HD می توان تعداد دوربین های مدار بسته را کاهش داد. هر دوربین مدار بسته بدون در نظر گرفتن رزولوشن، تنها همان منطقه خاص را پوشش خواهد داد و زاویه دید توسط کارشناس و نوع لنز تعیین میشود، نه نوع دوربین.
- دوربین های مگاپیکسلی در نور کم بهتر عمل می کنند.
کارایی دوربین های مدار بسته آنالوگ در نور کم بهتر از دوربین های مداربسته IP مگاپیکسلی است. به ایندلیل که بیشتر دوربین های مدار بسته آنالوگ به سنسور CCD مجهزند که حساسیت بالایی دارد. بهطوری که برخی از آنها میتوانند تصویری ریز LUX0.0001 را نیز در نور کم محیط ضبط کنند.
برای نمونه، عملکرد نور کم در دوربین های مداربسته 3 مگاپیکسلی از دوربین های 1.3 مگاپیکسلی ضعیفتر است. بنابراین برای محیطهای با نور ضعیف، دوربین های مداربسته تحت شبکه با کیفیت 720P/1080P توصیه میشود.

- همه پیکسل ها برابرند. (محصولات 2MP برند A با محصولات 2MP برند B برابر است)
رزولوشن دوربین های مداربسته بر اساس شرکت سازنده آنها و همچنین عواملی چون نوع سنسور تصویر، اندازه سنسور، حساسیت و نوع لنز و … متفاوت است.
- دوربین های شبکه نیاز به اینترنت دارند.
شبکه های اینترنت انواع مختلفی دارند: از جمله LAN ,MAN ,WAN
دوربین های مداربسته IP میتوانند به دو شبکه LAN و WAN متصل شوند. زمانیکه دوربین های مدار بسته IP به شبکه محلی وصل میشوند، کاربران میتوانند از دوربین های مداربسته برای پیشنمایش و ضبط ویدئو در محل استفاده کنند و نیازی به خدمات ISP ندارند.
- ارسال ویدئو از طریق شبکه ایمن نیست.
اگرچه اینترنت اصولاً بهعنوان یک دامنه برای اطلاعات عمومی استفاده میشود، اما برای انتقال اطلاعات حساس نظیر حفاظت از پسوردHTTPS ،VPN ، FIREWALL، رمزگذاری و … نیز ضروری است. همچنین فراموش نکنید که بانک ها و مؤسسات مالی هم از اینترنت برای معاملات پولی و ارزی و دیگر خدمات نظارتی و ایمنی استفاده میکنند.
- هزینه دوربین های IP از دوربین های آنالوگ بیشتر است.
امروزه دوربین های مداربسته آنالوگ با فنآوری HD از قبیل AHD, HDCVI, TVI در بازار پدید آمده که قیمت این محصولات ارزان تر از دوربین های مدار بسته شبکه است. برخی از این دوربین های مداربسته HD بهعلت اینکه تولیدکنندگان چینی میخواهند موجودی خود را زودتر به پایان برسانند، با قیمت های بسیار پایینی در بازار عرضه میشوند.
با مقایسه هزینه دوربین ها، اگر هزینه کلی سخت افزار و نصب را بررسی کنیم، سیستم های IP بسیار بهتر است. زیرا دوربین های مدار بسته IP میتوانند بهتنهایی کار کنند. برعکس، دوربین های مداربسته آنالوگ برای ضبط به دستگاه DVR نیاز دارند. کاربران میتوانند از دستگاه های مختلف برای ذخیره فیلم مانند کارت TF، کامپیوتر، گوشی های هوشمند، NAS، سرورها و NVR ها استفاده کنند.
بهعلاوه هزینه نصب و راهاندازی سیستم های IP بسیار ارزان تر است. زیرا برخلاف دوربین های مدار بسته آنالوگ نیاز به کابل کشی ندارند. همچنین دوربین های مدار بسته IP میتوانند از کابل اترنت برای انتقال داده ها مانند صدا، تصویر و … استفاده کنند، در حالیکه دوربین های مداربسته آنالوگ به کابل های مختلف برای انتقال داده نیاز دارند. در پایان دوربین های مدار بسته IP میتوانند بوسیله POE و با استفاده از تکنولوژی وای فای هزینههای نصب و راهاندازی و نگهداری را تا حد زیادی کاهش دهند.

حفظ امنیت همواره یکی از مهمترین مسائل عمده در زندگی سازمانی و شخصی افراد بهشمار میآید. تنها تفاوتی که امروزه در حفظ امنیت نسبت به گذشته مشاهده میشود نوع برقراری آن است. یکی از روشهای امنیتی که امروزه بسیار رواج یافته، استفاده از سیستمهای امنیتی و نظارت تصویری است که از انواع سیستمهای نظارت تصویری میتوان به دوربینهای مدار بسته IP اشاره نمود. در این مقاله سعی داریم 8 عامل مؤثر در انتخاب دوربین مدار بسته IP مناسب را موردبررسی قرار دهیم.
- LENS (لنز)
کیفیت لنز دوربین مدار بسته روی کیفیت کلی تصویر اثر میگذارد. زمانیکه نور از لنز دوربین مداربسته عبور میکند وارد سنسور تصویر میشود. بنابراین هنگام انتخاب دوربین مدار بسته باید مشخصات لنز دوربین مداربسته بهطور دقیق بررسی شود. عملکرد لنز دوربین مداربسته با 2 مؤلفه تعیین میشود: فاصله کانونی (F number) که در واقع همان میدان دید (FoV) است و دیافراگم که عمق تصویر و حساسیت نور به آن بستگی دارد.
دانستن این نکته که چه فاصله کانونی تا محل موردنظر نیاز است میتواند شما را در انتخاب دوربین مدار بسته با لنز مناسب راهنمایی کند. هرچه فاصله کانونی کمتر باشد، حساسیت به نور بالاتر میرود. بهعنوان مثال F1.2 بهتر از F1.4 است. برای کسب نتیجه بهتر، توصیه میشود دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IP) با لنزهای قابل تجزیه انتخاب کنید، مثلاً انتخاب دوربین های مدار بسته IP با لنز وریفوکال، به شما این امکان را میدهد تا فاصله کانونی متناسب با زاویه دیدتان برای نظارت بهتر انتخاب کنید.
- IMAGE SENSOR (سنسور تصویر)
سنسور عاملی کلیدی است که روی کیفیت تصویر اثر میگذارد. دو نوع سنسور CMOS و CCD وجود دارد که از نظر عملکرد، CMOS علیرغم اینکه از نظر هزینه بسیار پایینتر از CCD است اما تصاویری با وضوح بسیار بالاتر و واقعی تر از CCD ارائه می کند. امروزه بیشتر از سنسور CMOS در هر دو گروه دوربین های مدار بسته آنالوگ و IP (شبکه) استفاده میشود. کیفیت تصویر را میتوان با سخت افزار و نرم افزار پردازش تصویر مانند HDR بالا برد. با این حال توجه داشته باشید که حساسیت به نور در سنسور CCD بهتر از CMOS است.
چندین سازنده سنسور CMOS وجود دارد که مهمترین آنها سنسورهای Sony ، OmniVision ، Aptina و … هستند، که از میان آنها سنسور Sony از نظر کیفیت تصویر و حساسیت به نور بهترین عملکرد را دارد.
- VIDEO COMPRESSION (فشرده سازی)
فشرده سازی نیز روی کیفیت، زمان تأخیر و میزان ذخیره فیلم تأثیر میگذارد. اغلب دوربین های مدار بسته شبکه از فرمت فشرده سازی H.264 پشتیبانی میکنند که این قابلیت در حفظ کیفیت بالای تصویر، کاهش ظرفیت پهنای باند و میزان ذخیره سازی فیلم مؤثر است. در پایان سال 2014، از دو تکنولوژی Hisilicon و Ambarella براساس قابلیت H.265 پرده برداری شد. بدین ترتیب، امروزه شما میتوانید بعضی از دوربین های شبکه ای را بیابید که از دو فرمت فشرده سازی H.264 و H.265 پشتیبانی میکنند.
هنگام استفاده از فرمت H.265، دوربین های تحت شبکه میتواند ویدئوی HD با بیت ریت یا پهنای باند کمتری ارائه دهد. در مقایسه با فرمت H.264، فرمت فشرده سازی H.265 میتواند 50درصد در پهنایباند شبکه و 50درصد در ظرفیت ذخیره سازی فیلم صرفهجویی کند. به همین دلیل برخی کارشناسان انتظار دارند که H.265 به استاندارد ویدئویی در آینده تبدیل خواهد شد.
- VIDEO FORMAT (فرمت ویدئو)
فرمت های ویدئویی نقش مهمی در تعیین رزولوشن واقعی ویدئو دارند که از آنها میتوان به فرمت های (HD(720P)، FULL HD(1080P و (4K/UHD(8MP اشاره کرد. فرمت 4K/UHD، بالاترین رزولوشن را دارد. زمانیکه بهدنبال محصولی هستید، شما دوربین های شبکه با رزولوشن های مختلفی از جمله 1.3MP، 2MP، 3MP، 4MP، 5MP، 6MP و … پیدا خواهید کرد. آیا انتخاب دوربین های شبکه با رزولوشن مگاپیکسل درست است؟ پاسخ منفی است.
زمانیکه شما میخواهید یک دوربین مداربسته IP بین 2MP و3MP انتخاب کنید، قویاً توصیه میشود که دوربین مداربسته 2MP انتخاب کنید. زیرا همه آنها مطابق با فرمت Full HD 1080p هستند و هزینه آنها نیز کمتر از دوربین های 3MP است. زمانیکه میخواهید از دوربین مداربسته 3 مگاپیکسلی استفاده کنید، باید از فرمت Full HD 1080p برای انتقال تصویر استفاده کنید، زیرا ممکن است تجهیزات پشتیبانی شامل NVR و NAS نتوانند رزولوشن 3MP را پشتیبانی کنند. مخصوصاً شما نمی توانید مانیتوری پیدا کنید که کاملاً متناسب با رزولوشن دوربین مدار بسته IP تان باشد.
- FRAME RATE (فریم ریت)
فریم ریت یک ابزار تصویربرداری است که تصاویر پیاپی منحصربهفردی که فریم نامیده میشود را تولید میکند و همچنین بهعنوان فرکانس و فریم در ثانیه (FPS)، شناخته میشود. 25fps، فریم ریت واقعی در سیستم های تلویزیونی PAL است، در حالیکه 30fps، فریم ریت سیستم های تلویزیونی NTSC است. بهعنوان مثال یک دوربین مدار بسته شبکه 5 مگاپیکسلی با فریم ریت 25fps بهتر از دوربین مداربسته تحت شبکه 5 مگاپیکسل با فریم ریت 15fps میباشد.
- TRIPLE STREAM (جریان سه گانه)
بسیاری از دوربین های IP با فناوری dual stream طراحی شدهاند. Dual stream از یک جریان HDTV (جریان اصلی) برای ضبط ویدئو با حفظ کیفیت تصویر پشتیبانی میکند. یکیدیگر از جریان های ویدئویی شبکه sub-stream است که برای نظارت از راه دور ارائه شده است. رزولوشن تصویر در ضبط و پیش نمایش ویدئو، و در عین حال ارائه بدون اشکال نظارت تصویری از راه دور، میزان پهنای باند شبکه را کاهش میدهد.
برخی از دوربین های مدار بسته تحت شبکه پیشرفته از triple stream پشتیبانی میکنند. که Triple stream + ROI ویدئو را رمزگذاری و هوشمند میسازد. کاربران میتوانند ناحیه موردنظر خود را با رمز موردعلاقه خود انتخاب کنند که این کار تا حد زیادی بیت ریت را کاهش میدهد.
- FUNCTIONALITY (کارکرد)
شما بسته به نیازتان، ممکن است بخواهید دوربین مدار بسته IP ای انتخاب کنید که از HLC، BLC، ATW، WDR، DWDR، 2DNR، 3DNR، Mirror، Flip و … پشتیبانی میکند. در میان آنها، WDR ویژگی مهمی است که کمک میکند دوربین مدار بسته، تصویری در محدوده وسیع تر و شرایط نوری سخت ارائه دهد.
بهعلاوه شما ممکن است بخواهید از WiFi برای دوربین های مدار بسته شبکه خود استفاده کنید، بنابراین شما باید یک سیستم نظارت تصویری وایرلس راهاندازی کنید و یا از POE که قدرت توزیع سیستم با امکان نگهداری بالا و در عین حال هزینه نصب و راه اندازی پایینی دارد، کمک بگیرید.
در فناوری تشخیص حرکت (motion detection) که اساس تحلیل های ویدئویی هوشمند است، میزان تشخیص نادرست بسیار زیاد است، به همین دلیل بسیاری از کاربران از آن استفاده نمیکنند.
- TYPES OF NETWORK CAMERAS (انواع دوربین های شبکه)
Bullet type: این دوربین های مداربسته معمولاً در یک طرف دیوار نصب میشوند و همه نقاط را شبیه لوله تفنگ یا یک گلوله تحت نظارت میگیرند.
Dome type: دوربین های مدار بسته دام معمولاً برای نصب داخلی یا نصب روی سقف بهکار میروند. دوربین های مدار بسته دام مجهز به لنزهایی با فاصله کانونی کوچک اما در عین حال با زاویه دید گسترده ای هستند.
PTZ type: مخفف کلمات Tilt ،Pan و Zoom است که این دوربین های مدار بسته IP مناسب برای نظارت تصویری حرفهای هستند و میتوانند محوطه پارکینگ یا سالن های انتظار را پوشش دهند.
Panoramic type: این دوربین های مداربسته مجهز به لنز fisheye بوده و مزایای منحصر بهفردی دارند که نمیتوان آنها را با دوربین های مدار بسته معمولی مقایسه کرد. مثلاً این دوربین های مداربسته میتوانند زاویه دید فوق العاده ای از جمله 180درجه و 360درجه ارائه کنند.
Covert type: این دوربین های مدار بسته که دوربین های مدار بسته مخفی نیز نامیده میشوند، طوری طراحی شدهاند که با محیط ادغام شده و یافتن آنها تقریبا ً غیرممکن است. آنها میتوانند در چیزهایی مثل دستگاه های خودپرداز بانک ها (ATM)، برای نظارت پنهان جاسازی شوند که به این ترتیب خطرات دستکاری را نیز کاهش میدهند.
دوربین های IP یا AHD؟
بسیاری از مردم دوربین های مدار بسته IP را انتخاب میکنند، زیرا انعطافپذیرتر و مقیاسپذیرتر از دوربین های مداربسته AHD هستند. بنابراین انتخاب دوربین های مداربسته تحت شبکه در مقایسه با AHD بهتر است. دوربین های IP اجازه نمیدهند که شما به آسانی هر مقیاسی که برای نصب به آن نیاز دارید را افزایش دهید.
وقتی شما نیاز دارید دوربین های مدار بسته بیشتری اضافه کنید، چون زمان بیشتری میبرد، بهآسانی میتوانید دوربین هایی با شبکه بی سیم یا باسیم را بدون هیچ تغییر یا بروزرسانی انتخاب کنید.

چگونه ایجاد تغییرات میتواند موجب سوددهی شود؟
در دنیای امروز که به سرعت درحال پیشرفت است، بسیاری از کسبوکارها برای سرعت گرفتن در پیشرفت با استفاده از تکنولوژی در تلاش هستند. نوبت به امنیت که میرسد، سرمایهگذاری در بهبود امکانات باید بهعنوان اولویت اول لحاظ شود. تکنولوژی CCTV از سیستمهای بر پایه آنالوگ به سیستمهای جدید بر پایه IP (پروتکل اینترنتی) تغییر کردهاند. برای آنهایی که تاکنون این تغییر را اعمال نکردهاند، آگاهی یافتن نسبت به مزایایی که دوربین های مداربسته تحت شبکه برای کسب و کارشان دارد حائز اهمیت است.
تکنولوژی دوربین های مدار بسته IP از یک شبکه IP برای انتقال تصاویر ویدیویی از دوربین مدار بسته به مرکز کنترلی که در آن سیگنالهای پخش را دریافت و توزیع میکند بهره میبرد. مدل این مرکز کنترل از نوعی جعبه “نصب و اجرا” تا یک سرور کامل است.
سیستم دوربین مداربسته IP مزایای بسیاری دارد که از این میان کیفیت تصاویر مهمترین ویژگی محسوب میشود. چراکه کیفیت تصاویر در دوربین های IP سه برابر بیشتر از کیفیت تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ است. این افزایش قابل ملاحظه وضوح تصاویر به دلیل قابلیتهای فراوان CCTV های پیشرفتهای است که امروزه در بازار موجود هستند و با اهدافی فراتر از نظارت امنیتی سنتی استفاده میگردند.
برای کسبوکارهایی که هنوز از سیستمهای آنالوگ قدیمی استفاده میکنند، این تغییر هزینهی بالایی نخواهد داشت. علاوهبراین، استفاده از سیستمهای دوربین مداربسته IP نیاز به دستگاه ضبط DVR مستقل را کاهش میدهد، چراکه سیستمهای IP از یک سیستم ضبط ویدیویی شبکهای (NVR) بهرهمیبرند که میتواند در هر شبکهای قرارگرفته و چندین منطقه را رصد کند. شبکههای IP از مبدلهای کددهنده استفاده میکنند و به همینخاطر دوربین های مداربسته آنالوگ موجود میتوانند به سادگی به شبکه IP متصل گردند.

مزایای سیستمهای دوربین مدار بسته IP
کیفیت رزولوشن بالا و وضوح تصویر
از مزایای سیستمهای دوربین مداربسته آیپی، سطح پیوستگی بالا با دیگر سیستمهای بحرانی است. بهعنوان مثال آلارمهای آتش، کنترل دسترسی، بالابرها، سیستمهای مدیریتی ساختمانی و … میتوانند با استفاده از تجزیه تحلیل ویدیویی، هرگونه حرکت، جریان ترافیک، اجسام رهاشده و … را شناسایی کنند.
با توجه به اظهارات «مارک شاوو»، مدیر عامل شرکت «ADT Security»، دسترسی داشتن به دوربین مدار بسته دیجیتال IP با کیفیت تصویر بهبود یافته و برد خوب و کافی میتواند منافع بسیاری به کسب و کارها برساند. علاوه بر ارتقاء سطح نظارتی و امنیتی، سیستمهای نظارتی مرکزی میتوانند از راه دور بر کارگران نظارت داشته باشند، در تشخیص چهره برای دستیابی به کنترل در محلهایی با امنیت بالا به خوبی ظاهر شوند و نیز برای دنبالکردن فوتبال و تحرکات مردمی در خرده فروشیها و همچنین کنترل جمعیت در مناطق شلوغ به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده از دوربین مداربسته نظارتی میتواند به طور چشمگیری وضعیت فعلی بسیاری از کسب و کارها و محیطهای خدماتی را فراتر از نظارتهای تصویری دگرگون کند. تجزیه و تحلیل و همچنین تعبیه درست میتواند با سیستمهای دوربینIP یکی شود و به خردهفروشان در مدیریت صفها و ثبت نام کارکنان یاری رساند. ابزار دیگری که با سیستمهای IP یکی میشود شامل نقشه حرارتی است که میتواند با ارائه اطلاعات با ارزش، محبوبیت به وجود آمده از تبلیغات یک فروشگاه و نمایش فروش را به تصویر بکشد.
زمانیکه به ارتقای سیستمهای نظارتی میاندیشید، مهم است که با تیمیحرفهای که در حوزه امنیت دارای مجوز است و از تجربیات بسیار گستردهای در زمینه سیستمهای IPCCTV در بازار برخوردار است مشورت کنید. کارشناسان فرافن مارکت با تجربه چندین ساله قادر به ارائه یک ارزیابی مستقل و طراحی یک راه حل مناسب با توجه به نیازهای این حرفه میباشند.
منبع: vueville.com