
بیسیم یا وایرلس: آشنایی با فرکانسها و ساختار سیستمهای wireless
امروزه در دنیای نظارت تصویری تکنولوژی وایرلس یا بیسیم همهگیر شده است. زیرا قیمت و عدم نیاز به کابل کشی اثربخشی این نوع سیستمها را بالا برده و مشتریان را ترغیب میکند در مکان موردنظر خود دوربین های مدار بسته بیسیم نصب و راهاندازی کنند. کار اصلی سیستمهای وایرلس بسیار ساده است، انتقال تصویر از یک دستگاه به دستگاه دیگر. اما در عمل از آنجایی که روز به روز کیفیت ضبط تصویر توسط دوربین های مدار بسته بالاتر میرود، کار کمی مشکل میشود، زیرا افزایش حجم تصاویر تأثیر مستقیمی روی انتقال تصویر میگذارد.
با اینکه موارد اشاره شده تصویری ابتدایی از یک سیستم بیسیم (وایرلس) ارائه میدهد، کلید اصلی در اینجا درک فرکانسی که برای ارسال اطلاعات بهکار میرود است. رادیوهای اترنت در مرکز این تکنولوژی قرار دارند و روی فرکانسهای مختلفی کار میکنند. این فرکانسها از 4.9 گیگاهرتز تا 80 گیگاهرتز هستند. برای مثال طیفی که اکثر شبکههای وای فای روی آن کار میکنند، 5.8 گیگاهرتز است که برای محیطهای خارجی نیز قابل استفاده است.
داشتن درک لازم از تفاوت بین فرکانسهای مختلف به نصابان سیستمهای بیسیم کمک میکند بهترین سیستم را مطابق با نیاز مشتری راهاندازی کنند. برای مثال هرچه فرکانس پایینتر باشد، برد سیستم بیسیم بیشتر میشود. فرکانسهای پایین تا 5 مایل یا بیشتر برد دارند، در حالیکه فرکانسهای بالاتر ممکن است تنها تا یک مایل توان انتقال اطلاعات داشته باشند.
بعضی متخصصان در زمینه صنعت نظارت تصویر معتقدند این فاصله در اکثر محیطهای شهری دیگر اهمیتی ندارد، زیرا هیچکس به یک دوربین که در چندین مایلی نصب شده است احتیاجی ندارد. نکته حائز اهمیت این است که فرکانسهای بالا بهدلیل طول موج زیاد قادر به انتقال اطلاعات بیشتری هستند.
ضمن گسترش شهرهای هوسمند در سطح جهان، محبوبیت دوربین های مدار بسته بیسیم خارجی (outdoor، به دوربینهایی گفته میشود که در فضای خارجی نصب میشوند.) بیشتر شده است.
در بحث سیستمهای بیسیم یا وایرلس مسئله هزینه نیز مطرح است. از آنجاییکه کشیدن کابل فیبر نوری به هر خانه و ساختمان هزینهبر است، میتوان از سیستم بیسیم استفاده کرد و در هزینهها و زمان نصب صرفهجویی کرد.
شرکت Bearcom ارائهدهنده سیستمهای وایرلس، در گزارشی 7 مورد که یک سیستم بیسیم ایدهآل و بینقص باید داشته باشد را بیان میکند. اولین مورد لازم همانطورکه انتظار میرود دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP میباشد. دومین مورد گرههای شبکه مش است. گرهها نقاط اتصال در یک شبکه بیسیم مش میباشند که ارتباط با دیگر گرهها را حفظ کرده و اطلاعات را برای آنها ارسال میکنند و از این طریق با استفاده از شبکه، باعث برقرار ارتباط میشوند.
گره Gateway مانند نقطهای عمل میکند که در آن نقطه یک شبکه میتواند با شبکهای دیگر ارتباط برقرار کند. gateway همانطور که از نامش پیداست، دروازه یک شبکه است. مورد دیگر واحدهای Backhaul است. طبق تعریف Bearcom، در تکنولوژی شبکه بیسیم، یک backhaul برای انتقال صدا و اطلاعات از یک نقطه به یک سوئیچ استفاده میشود.
در ادامه نوبت به سرورها میرسد، کامپیوترهایی که شبکهها را کنترل میکنند. مراکز مانیتورینگ که در وهله بعدی قرار دارند، برای بررسی موقعیت دوربین های مدار بسته، آلارمها و دیگر دستگاه های موجود در شبکه بهکار میروند. آخرین مورد نرم افزار است که اطلاعاتی که به سیستم تزریق میشود را پردازش میکند. این نرم افزار میتواند یک برنامه مدیریت تصاویر ساده یا یک کلود (ابر) شامل قابلیتهای پیشرفته برای آنالیز باشد.
cle.