
امکان انتقال تصاویر زنده در دوربین های مداربسته بیسیم

نظارت تصویری توسط دوربین های مدار بسته پیوسته در حال پیشرفت و گسترش است و دو کاربرد اصلی آن در زمینه امنیت عمومی و اجرای قوانین است. معمولاً دوربین های مداربسته در اماکن مهم و حساس بهصورت ثابت نصب شده و از راه دور امکان انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل و کامپیوتر وجود دارد. اما باتوجه بهاینکه دوربینها درجایی ثابت نصب میشوند، در ارتباط با محدودهای که پوشش میدهند و چیزی که میتوانند ببینند محدودیت هایی دارند.
روزبهروز نظارت تصویری بیشتر به سمت نظارت های سیار و بی سیم سوق مییابد و این امر بهدلیل فواید و قابلیتهای سیار بودن این سیستم ها صورت پذیرفتهاست. بهعبارتی دیگر بهجای دوربین های مدار بسته ثابت، از دوربینهای متحرکی که روی بدن و لباس، پهباد، موتورسیکلت، خودرو، بالگرد و حتی در بعضی موارد روی سگ نصب میشوند استفاده میگردد و تصاویر ارسالی از این دوربینها را در هر مکانی میتوان روی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی به تماشا نشست و نظارت کرد.
مزایای نظارت تصویری سیار
از مهمترین مزایایی که نظارت سیار به همراه دارد این است که دوربین مدار بسته میتواند به مکانی که سوژه قرار دارد برود، نه اینکه منتظر بنشینیم تا سوژه به مکان نصب دوربین رفته و در مقابل آن قرار گیرد. همچنین بهطور مثال در مأموریتهای پلیس فرستادن پهبادی که مجهز به دوربین مداربسته است، بسیار مقرونبهصرفهتر از این است که مأمورین پلیس با هلیکوپتر به منطقه موردنظر فرستاده شوند.
تصاویر زنده ارسالی توسط دوربین های مداربسته سیار (که روی ماشینها یا هلیکوپترها نصب شدهاند) در عملیاتهای تعقیب و گریز میتوانند بسیار مفید واقع شوند. مرکز فرماندهی با مشاهده و بررسی تصاویر دریافتی عملیات را بهتر مدیریت کرده و با توجه به مکان نیروها روی نقشه، نیروهای کمکی را بهتر سازماندهی میکند.
مزایای استفاده از دوربین های مداربسته بیسیم و نظارت سیار در شرایط اضطراری
نظارت سیار توسط دوربین های مداربسته بیسیم ویژگیها و قابلیتهای جدیدی که قبلاً امکانپذیر نبود را به سیستم اضافه میکند. برای مثال نیروهای ویژه پلیس هنگام انجام عملیات میتوانند از دوربین های مدار بسته پوشیدنی (body-worn) استفاده کنند، آتشنشانان میتوانند توسط دوربین های مداربسته معمولی و حرارتی تصویر زنده از عملیات و شرایط اضطراری به مرکز فرماندهی ارسال کنند و همچنین دکترها و پرستاران میتوانند با بررسی تصاویر زنده ارسالی از امدادگران حاضر در صحنه شرایط را برای بیماری که در راه بیمارستان است آماده کرده و ملزومات را پیشبینی کنند.
اما سؤالی که ممکن است پیش آید این است که مأمورین حاضر در صحنه چگونه میتوانند با توجه به مشکلاتی مانند قطعی و سرعت شبکه اینترنت، تصاویر زنده را از دوربین های مدار بسته بیسیم سیار به مرکز ارسال کنند؟ در ادامه به این سؤال پاسخ خواهیم داد.
تکنولوژی فشردهسازی H265 برای تصاویر ویدئویی
شبکه 4G تلفن همراه و تکنولوژیهای فشردهسازی ویدئو به کمک ارسال تصاویر زنده روی اینترنت آمدهاند و باعث کاهش هزینهها شدهاند. مشکلی که وجود دارد این است که شبکه 4G همیشه قابل اعتماد و اتکا نیست.
شرکت ژاپنی Soliton Systems که در زمینههایی مانند امنیت فناوری اطلاعات، امنیت عمومی و ارسال اطلاعات بهصورت سیار (Mobile Broadcasting) فعالیت دارد، با ساخت دستگاهی که بهطور همزمان از چند سیمکارت از اپراتورهای مختلف تلفن همراه برای ارسال تصاویر استفاده میکند و به تکنولوژی فشردهسازی H265 نیز مجهز میباشد بر این مشکل فائق آمده است.
تکنولوژی H265 آخرین تکنولوژی فشرده سازی تصاویر ویدئویی بوده و نسبت به H264 تا 50% موثرتر است و با بهرهگیری از چند سیمکارت همزمان میتوان تصاویر با کیفیت بالا و بدون قطعی به محل مورد نظر ارسال کرد.
انتقال تصاویر بهصورت رمزگذاری شده
مطمئناً در بعضی موارد ارسال ایمن اطلاعات حائز اهمیت است. اینکه در میان راه اطلاعات تصویری توسط فرد سومی دیده نشود بسیار اهمیت دارد. سازمانهای اجرای قانون مانند اداره پلیس، روی امنیت ارسال تصاویر توجه خاصی دارند، از این بابت تصاویر باید در فرستنده کدگذاری شده و در گیرنده کدگشایی شوند.
کلام آخر
مشخص است که در دنیای امروز روزبهروز بر محبوبیت سیستمهای سیار مانند تلفن همراه افزوده میشود. صنعت نظارت تصویر نیز از این قضیه مستثنا نیست و همواره استفاده از دوربین های مدار بسته بیسیم سیار و استفاده از تلفن همراه برای انتقال تصویر دوربین مداربسته رو به افزایش است. شرکتهای فعال در زمینه امنیت نیز در پی ارائه تکنولوژیهای جدید برای سهولت ارسال تصاویر روی اینترنت و رفع مشکلات موجود هستند.
منبع: sourcesecurity
مترجم: احسان کیاستی