برای ورود به حوزه دوربین های مداربسته و تجهیزات امنیتی، لازم است حداقل از مبانی و اصطلاحات فنی ساده این حرفه آگاهی کافی داشته باشیم. این مقاله که به تشریح مبانی دوربین مدار بسته میپردازد، در جهت کمک به مبتدیانی گردآوری شده که تقریباً تجربه ای در این زمینه ندارند.
دوربین آنالوگ چیست؟
در ابتدا باید بگویم که یک دوربین مدار بسته آنالوگ دارای ویژگی هایی شبیه به هر دوربین مرسوم دیگری است (مانند دوربین موجود در تلفن همراه) زیرا دارای لنزهایی است که نور را به سمت حسگرهای داخلی هدایت میکنند ، اما شباهتهای بین این دوربینها به همین جا ختم میشود زیرا یک دوربین آنالوگ دارای هیچگونه کارت SD داخلی برای ضبط فیلمها نیست.
یک دوربین آنالوگ تصاویر را با استفاده از لنز ، سنسور تصویر و سیستم مدار داخلی ای ضبط میکند که سیگنالهای الکتریکی آنالوگ را از طریق کابلهای کواکسیال به یک رکوردر خارجی (معروف به DVR) ارسال مینمایند. دستگاه ضبط کننده سیگنالهای آنالوگ را برای ضبط محلی و دسترسی از راه دور به فرمت دیجیتال تبدیل میکند.
سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ چیست؟
این سیستم با دوربینهای امنیتی آنالوگ کار میکند و سیگنالها را به DVR ( ضبط کننده فیلم دیجیتال) هایی ارسال میکند که معمولاً در یک اتاق نظارتی قرار دارند.
این نوع سیستم یک سیستم کاملا آنالوگ نیست زیرا سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال تبدیل خواهند شد و در حقیقت یک سیستم ترکیبی آنالوگ- دیجیتال است ، اما غالبا تکنسینها این نوع سیستم را به عنوان یک سیستم آنالوگ در نظر میگیرند.
اتصال چندین دوربین به DVR
اتصال چندین دوربین آنالوگ به یک دستگاه ضبط دیجیتال (DVR) امکان پذیر است ، فقط کافی است تجهیزات و کانالهای کافی را در اختیار داشته باشید.
تصویر زیر 4 دوربین آنالوگ متصل به DVR را نشان میدهد که به نوبه خود به یک مانیتور آنالوگ که تصاویر را نشان میدهد متصل شده اند. این سیستم از کابلهای کواکسیال مورد استفاده قرار گرفته برای دوربین مدار بسته استفاده میکند.
به نمودار نگاه کنید، بلوک اول دوربینهای آنالوگی را نشان میدهد که وظیفه تولید فیلم را بر عهده دارند ، بلوک دوم DVR را نشان میدهد که سیگنالها را از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل میکند تا ویدئوهایی که قرار است در بلوک سوم نمایش داده شوند یعنی همان جایی که مانیتور آنالوگ در ان قرار دارد، ضبط و ارسال نماید.
توجه داشته باشید که دوربینهای آنالوگ دارای فرمتهای فیزیکی مختلفی هستند ، در این مثال یک دوربین صنعتی ، یک دوربین دام ، پی تی زد و یک دوربین بولت به نحو موفقیت امیزی مورد استفاده قرار گرفته اند.
تصویر زیر یک DVR 4 کاناله و 4 دوربین آنالوگ را نشان میدهد.
یکی از دوربینها دارای کابل کواکسیال متصل به DVR است تا بتواند سیگنالهای الکترونیکی را برای دیجیتالی شدن و ضبط ویدوها به DVR ارسال کند.
تصویر بعدی پشت یک DVR را نشان میدهد ، توجه داشته باشید که 4 ورودی برای دوربینها وجود دارد و اتصال کابل کواکسیال به DVR توسط یک اتصال دهنده BNC انجام شده است.
انواع مختلفی از کابلهای کواکسیال در بازار وجود دارد ، اگر به تصویر بالا دقت کنید درخواهید یافت که کابل سیاه ضخیمتر از کابل سفید است ، اما مورد آخری دارای یک کابل موازی برای انتقال برق به دوربین میباشد (این نوع کابلها به عنوان کابل ترکیبی شناخته میشوند).
کابلها و اتصالات دوربینهای مدار بسته
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید یک کابل ترکیبی دارای یک فیش BNC در هر دو انتها و یک جفت سیم است و برای تأمین برق دوربین ، در یک انتهای آن، یک فیش تغذیه (در بعضی از کشورها به عنوان اتصال P4 نیز شناخته میشود) وجود دارد و در طرف دیگر سیمهای قرمز و سیاه به منبع تغذیه وصل شده اند.
در صورت استفاده از کابل بدون سیم برق موازی (مانند کابل سیاه نشان داده شده در تصویر بالا) ، استفاده از کابل برق جداگانه ضروری است ، با وجود اینکه استفاده از آن ممکن است برایتان کمی گرانتر تمام شود ، اما در بعضی موارد این راه حل حرفه ایتر خواهد بود ، به ویژه هنگامی که دوربینها از DVR دور هستند و کابل ترکیبی دارای قدرت کافی برای انتقال برق نیست.
فیشهای دوربینهای آنالوگ حرفه ای
استفاده از این نوع فیشهای برق جداگانه برای دوربینهای حرفه ای کاملا معمولی است ، به خصوص میتوان استفاده از آنها را در دوربینهای صعتی که معمولاً در پروژههای ویژه مورد استفاده قرار میگیرند به وفور مشاهده نمود.
رزولوشن دوربین مدار بسته
دوربینهای آنالوگ مختلفی با فناوریهای متفاوت در بازار وجود دارند و بنابراین انواع مختلفی از رزولوشنها نیز وجود خواهد داشت، پس بهتر است به تفصیل به بحث در مورد این موضوع بپردازیم.
وضوح آنالوگ
وضوح دوربین آنالوگ مرسوم (CVBS) ، بر اساس تی وی لاین اندازه گیری میشود که عبارت است از تعداد خطوط عمودی ای که در یک مانیتور ظاهر میشوند. هرچه تعداد این خطوط بیشتر باشد ، وضوح دوربین هم بیشتر خواهد بود.
توجه داشته باشید که در تصویر زیر خطوطی روی صفحه مانیتور وجود دارد که تصویر را تشکیل میدهند ، بسته به تعداد خطوطی که دوربین قادر به تولید آنهاست، دوربین دارای رزولوشن بالاتری خواهد بود. اگرچه این فناوری یک فناوری قدیمی است ، اما ما هنوز دوربینهایی با رزولوشن 480 ، 540 ، 600 و 1000 تیوی لاین داریم که من استفاده از آنها را توصیه نمیکنم.
رزولوشن دیجیتال
همانطور که قبلاً هم مشاهده نمودید ، پس از عبور از DVR ، تصویر به حالت دیجیتال در میآید.
هنگامی که تصویر به این قالب تبدیل میشود از واحد اندازه گیری دیگری برای اشاره به رزولوشن دوربین استفاده میشود. اصطلاح تی وی لاین برای وضوح دیجیتال استفاده نمیشود زیرا در این روش از تعداد پیکسلهایی که در تصویر موجود است استفاده میشود.
از نامهایی مانند CIF ، 2CIF ، 4CIF ، VGA ، SVGA ، XVGA ، HD ، Full HD ، Mega Pixel و 4K برای اشاره به رزولوشن تصویر دیجیتال دوربین مدار بسته استفاده میشود.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید چندین نقطه وجود دارد که یک تصویر را شکل میدهند ، به این نقاط پیکسل میگویند و هرچه تعداد پیکسلها بیشتر باشد ، رزولوشن تصویر دیجیتال نیز بالاتر است.
ممکن است هزاران پیکسل در یک تصویر وجود داشته باشد ، لذا ما میتوانیم دوربینهایی داشته باشیم که 0.3 تا 8 میلیون پیکسل تولید میکنند ، به همین دلیل این رزولوشن بر حسب مگا پیکسل (MP) بیان میشود.
در زیر ویدئویی ارائه شده که نحوه عملکرد رزولوشن تصویر دیجیتال دوربینهای مدار بسته را به تفصیل توضیح میدهد.
خروجی شبکه DVR
همانطور که قبلاً نیز مشاهده نمودید ، یک DVR قادر است سیگنالهای دوربین آنالوگ را به فرمت دیجیتال تبدیل کند تا بتوان آن را بر روی یک هارد داخلی ضبط کرد ، اما DVR نه تنها میتواند این کار را انجام دهد بلکه دارای یک خروجی دیجیتال است که امکان ارسال تصاویر دوربین را از طریق شبکه رایانه و اینترنت امکانپذیر مینماید. این مفهوم به طور دقیق در تصویر زیر نشان داده شده است.
توجه داشته باشید که در این تصویر، دوربینهای آنالوگ به DVR متصل شده اند که سیگنالها را با فرمت آنالوگ مرسوم 600 تیوی لاین (TVL) دریافت میکند و آنها را به فرمت دیجیتالی 4CIF تبدیل میکند که به ترتیب برابر با 704 در 480 پیکسل افقی و عمودی میباشد.
اتصال مانیتورها به دستگاه ضبط (DVR)
پس از دریافت سیگنال از دوربینهای آنالوگ ، DVR میتواند آنها را بر روی مانیتور یا تلویزیون نمایش دهد ، فقط کافیست از خروجیهای BNC ، VGA یا HDMI موجود در پشت آن استفاده کنید.
دوربین های آنالوگ دارای فناوریهای مدرن
فن آوریهای مدرنی مانند HD-TVI ، HD-CVI و AHD برای پروژههای دوربین مدار بسته ای مناسب هستند که در آنها هنوز از دوربینهای آنالوگ استفاده میشود.
هنگامی که یک دوربین را با استفاده از این نوع فناوری مدرن به DVR متصل کنید ، خروجی دیجیتال رزولوشن بسیار بالاتری نسبت به 4CIF (704 x 480 پیکسل) که قبلاً گفته شد خواهد داشت. پیدا کردن چنین دوربینهای مدرنی در بازار با رزولوشن تصویر Full HD ( 1920 در 1080 پیکسل) و حتی رزولوشن بالاتری مانند 3 مگا پیکسل ، 5 مگا پیکسل و 8 مگا پیکسل کار بسیار آسانی است.
سخن نهایی و نتیجه گیری
اگر باید از یک سیستم آنالوگ استفاده کنید ، استفاده از فناوری قدیمی (CVBS) را کنار بگذارید و از فناوریهای مدرن و دوربین های مداربسته آنالوگ دارای رزولوشن بالا مانند HD-TVI ، HD-CVI و AHD استفاده کنید.
منبع: learncctv
مترجم: سهیلا دوستپژوه
Thank you for rating this article. اشتراکگذاری در تلگرام