آقای ایوان باترورث، مدیر تولید محصولات امنیتی شرکت ای-دی-آی گاردینر میگوید: « نصابان سیستم های امنیتی میبایست در چگونگی اتصالات الکتریکی سیستم ها بسیار دقت نمایند، چراکه این خطا بسیار سخت تشخیص داده میشود و البته رفع آن نیز پرهزینه خواهد بود. ما خود در رعایت مقررات و ویژگی های سیستم های امنیتی بسیار توجه مینماییم، و اخیراً نیز در اینراه سیستم های خود را با استاندارد پی - دی ۶۶۶۲ هماهنگ نمودهایم، با اینحال هنوز هم بسیاری از سیستم های امنیتی که در سراسر جهان به فروش رسیده و مورد استفاده قرار میگیرند از کابل کشی های قدیمی استفاده میکنند.
یکی از جملاتی که من همواره از نصابان سیستم های امنیتی میشنوم آناست که کابل، کابل است و هیچ تفاوتی بین دو نوع مختلف وجود ندارد. هرچند شک ندارم که این عبارت هیچ گاه پذیرفتنی نیست، حداقل در حال حاضر چنین مفهومی قابل قبول نیست.
برای کابل ها استاندارد خاصی وجود دارد که البته دلیل آن نیز محکم است. برای مثال استاندارد بی-اس-۴۷۳۷ مربوط به ارائه کابل هایی با حداقل میزان مقاومت الکتریکی است، که این میزان کم مقاوت عملکرد بهتر سیستم را باعث شده و میزان بروز اعلام خطر اشتباه را بر اساس نقصان در سیگنال کاهش میدهد.
البته کابل های سیستم های امنیتی نمیبایست بسیار پیچیده طراحی و ساخته شوند، چراکه ویژگی این کابل ها در چگونگی عملکرد مؤثر یک سیستم امنیتی بسیار اهمیت دارد. اگر برای یک سیستم مدرن هم یک کابل نامناسب مورد استفاده قرارگیرد، آن سیستم میتواند بهعنوان منبعی از سیگنالهای خطای اعلام خطر باشد.
افزایش قیمتی که اخیراً در اقلامی همچون مس بهعنوان فلز اصلی مورد استفاده در کابل های الکتریکی رخ داده است، به همراه الزاماتی که استاندارد بی-اس بر روی سیستم ها اعمال میسازد، باعث شده است تا هم اکنون بحث تکنولوژی ساخت کابل های الکتریکی در صنعت بسیار مطرح باشد.
این احتمال نیز در بازار وجود دارد که هنگام عرضهی برخی کابل ها گفته شود که با استاندارد بی-اس هماهنگ هستند، اما در عمل چنین نباشد. هم چنین ممکن است کابل هایی نیز وجود داشته باشند که بیان نشود که با استاندارد بی-اس هماهنگ هستند اما فواید متعددی داشته باشند. سؤالی که در اینجا وجود دارد آن است که آیا میتوان در انتخاب کابل دوربین مدار بسته ریسک کرد؟
قیمت کمتر کابل هایی که با استاندارد بی-اس هماهنگ نیستند عمدتاً به دلیل استفاده کمتر از مس در آنها است. علت دیگر ارزان بودن نیز میتواند قلعاندود نکردن کابل ها باشد. قلع اندود کردن به استفاده راحت تر از کابل در ترمینال ها کمک میکند. همچنین ممکن است جنس مسی که استفادهشده است نیز مطلوب نباشد و یا حتی از یک ماده ترکیبی هادی به جای مس استفاده شده باشد که البته ویژگی های الکتریکی متفاوتی نیز خواهد داشت.
سالهاست که در بازار انگلستان کابلهای تولیدشده برای استفاده در سیستمهای امنیتی براساس استاندارد بی-اس ۴۷۳۷ تولید میشوند و مشخصات تمامی کابل های تولیدی میبایست با این استاندارد هماهنگ باشند.
هرگز اجازه ندهید تا کابل سیستم شما ضعیفترین بخش آن باشد. همواره از کابل هایی استفاده نمایید که بر اساس استاندارد تولید شده باشند.
انواع کابل جهت کابلکشی دوربین مداربسته:
کابلهای استاندارد
این کابل دوربین مدار بسته از هسته هایی تشکیل شده است که هر کدام از آنها از تعداد ۷ رشته سیم مسی بسیار نازک با ضخامت 0/2 میلیمتر تشکیل شدهاند و همگی در پی وی سی های نوع اول پوشانده شدهاند. این کابل در انواع رنگ سفید و یا قهوهای موجود میباشد.
کابلهای نسوز و ضد دود
پوشش پی وی سی خارجی کابل ها میتواند از نوعی انتخاب شود که در مقابل آتش مقاوم باشد. این پوشش ها بهگونهای هستند که میزان اکسیژن درون آنها حدود ۳۲ درصد است. این به معنی آن است که میزان اکسیژن موجود در هوا میبایست حداقل ۳۲ درصد از حجم آنرا تشکیل دهد تا این کابلها آتش بگیرند. هوای معمولی حدود 19 درصد اکسیژن دارد. در کابل های معمولی درصد اکسیژن ۲۰ درصد است و حال آنکه این کابل های نسوز ۳۲ درصدی هستند.
کابلهای ۱۴ رشته ای
این کابل ها نیز همانند کابل های معمولی دوربین های مدار بسته استاندارد هستند، با این تفاوت که در هر کدام، از تعداد ۱۴ عدد رشتهسیم 0/2 میلیمتری استفاده شده است. این تعداد رشته سیم سطح مقطع نامی معادل 0/44 میلی متر مربع را ارائه میدهند. لذا این کابل ها عموماً در مواردی استفاده میشوند که به سطح مقطعی حدود 0/5 میلیمتر احتیاج باشد.
کابلهای روکش دار
در اینجا هسته سیم همانند کابل های استاندارد است. بهعلاوه یک لایه آلومینیوم نیز در دور کابل پیچانده شدهاست. استفاده از این کابل عموماً در مواردی است که در محیط، پالس های رادیویی و یا دیگر امواج تداخلکننده وجوددارند که میتوانند منجر به اعلام خطر اشتباه و یا از دست رفتن سیگنال شوند. لذا در سراسر این نوع کابل های دوربین مدار بسته، پوشش آلومینیومی اتصال به زمین نیز وجود دارد که نقش محافظ را بازی میکند و بهعلاوه میتواند در مدار بهعنوان زمین نیز مورداستفاده قرارگیرد.
کابل های ارسال همزمان اطلاعات و تغذیه
در این کابل ها از دو نوع فلز هادی مختلف استفاده میشود. دو سیم رشتهای آبی و قرمز که هر کدام از تعداد ۱۶ رشته سیم 0/2 میلیمتری تشکیل شدهاند و سطح مقطعی معادلی 0/5 میلیمتر مربع را ارائه میدهند، بهعنوان کابل های تغذیه استفاده میشوند. این سطح مقطع میتواند کمک کند تا کابل دوربین مدار بسته در جریان های بالاتر از حد و یا در دیگر موارد ضروری نیز بتواند کارایی داشتهباشد.
کابل مربوط به ارسال اطلاعات و سیگنال نیز از سیم های استاندارد ۷ رشته ای 0/2 میلیمتری مسی ساخته میشود. سیم های ارسال داده توسط فویلهای آلومینیومی توری مانند که اتصال به زمین نیز شدهاند پوشانده میشوند تا بتواند از تداخلات ناخواسته سیگنال هایی که میتواند از محیط و یا از کابل تغذیه مجاور ناشی شده باشند جلوگیری نماید.
کابل های دو رشته ای به هم پیچیده
در اینجا هر کابل از تعداد ۲۴ رشته سیم مسی 0/2 میلیمتری با سطح مقطع کل 0/75 میلیمتر مربع تشکیل شدهاست. هر دو رشته از سیم ها علاوهبر قرارگرفتن در پوشش آلومینیومی به هم نیز تابیده شدهاند. در اینجا یک کابل ۷ رشته ای نیز بهعنوان اتصال به زمین مورداستفاده قرار میگیرد. این کابل دو رشته ای برای استفاده در کاربردهای انتقال داده و یا در مواردی همچون سیستم های نظارت تصویری و یا سیستم های کنترل دسترسی که نیاز به سیم کشی های بلند دارند مورداستفاده قرار میگیرد.
منبع: ماهنامه سیباشهر
مترجم: مهندس امیرحسین بتولی
Thank you for rating this article. اشتراکگذاری در تلگرام